Bizim Ankara

Keçiören'e 'Ahmet Cevad' Sokağı

Etimesgut

Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi'nde heykeli dikilen Azerbaycan milli şairi Ahmet Cevad'ın adı müzenin bulunduğu sokağa verildi

Bağlıca Ahmet Cevad Sokağı'nın açılışına TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Ahmet Cevad ve Nuri Paşa'nın torunları da katıldı.

Başkan Demirel, Ahmet Cevad'ın Türk dünyası için çok önemli bir isim olduğunu belirterek, "Azerbaycan milli marşının yazarı olan mili mücadeleye büyük destek veren Ahmet Cevad'ın heykelini doğumunun 130. yılında Türk Tarih Müzesi ve Parkımızda dikmiştik. Ahmet Cevad gibi Türk milleti için önemli değerleri her zaman hatırlamalı ve yaşatmalıyız. Ahmet Cevad’ın adını verdiğimiz bu cadde ile ismini bir kez daha ölümsüzleştiriyoruz. Bu açıdan çok mutluyuz." dedi.

Sokağın açılmasıyla Ahmet Cevad Sokağı, Türkeli Caddesi ve Kızıl Elma Caddesi'nin kesiştiği nokta, Türk Tarih Müzesi ve Parkı oldu.

AHMET CEVAD MADALYALARI

Törende, Ahmet Cevad’ın kültürel mirasını bugünlere taşıyan, korunmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına vesile olan kişilere ve çeşitli kurum ve kuruluşlara Ahmet Cevad Madalyaları takdim edildi.

Belediye Başkanı Enver Demirel de madalya takılan isimler arasında yer aldı.

Düzenlenen madalya töreni sonrasında Kenan Çarboğa tarafından hazırlanan Ahmet Cevad’ın şiirlerinin Türkçe çevirilerinin yer aldığı eserin tanıtımı yapıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.