Bizim Ankara

İstasyon Caddesi Trafik Sorunu İçin Çalışmalar Başladı

Etimesgut

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Etimesgut İstasyon Caddesi’nde trafik sorununu çözüme kavuşturacak projesinde ilk demiryolu geçiş köprüsü için kazma vuruldu.

Etimesgut İstasyon Caddesi’nin trafik çilesine son verecek yeni bir alternatif bulvar yapımı için düğmeye basan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 4 demiryolu geçiş köprüsü ve 1 alt geçitten oluşacak 5 kilometrelik yeni bulvar için, “İstasyon Caddesi’ni kullanan 1,5 milyon hemşehrimin çilesini bitirecek proje ile bölgenin yıllardır kangrene dönüşen, can güvenliğini tehdit eden trafik sorununu çözeceğiz” demişti.

Bölgedeki ilk demiryolu geçiş köprüsü için çalışmalara başlandı.

YENİ BULVAR 4 DEMİRYOLU GEÇİŞ KÖPRÜSÜ VE 1 ALT GEÇİT’TEN OLUŞACAK

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen 3 aşamalı çalışma kapsamında, yeni açılan Ankara Bulvarı devamı niteliğindeki Türk Kızılayı ve İstasyon Caddesi’nin trafik yoğunluğu alternatif bulvar ile rahatlayacak.

Elvankent, Sincan ve Etimesgut bölgesini şehir merkezine taşıyan bölgenin en önemli arteri niteliğindeki İstasyon Caddesi’ne alternatif yapılacak yeni bulvar 5 kilometre uzunluğunda 4 demiryolu geçiş köprüsü ve 1 alt geçitten oluşacak. TCDD Genel Müdürlüğü’nden alınan onay sonrası yapılan protokol kapsamında tek yön ve 3 şerit olarak planlanan alternatif yeni bulvar, demiryolunun kuzeyinden geçecek.

YAKLAŞIK 1,5 MİLYON KİŞİYİ ETKİLEYECEK ÇALIŞMA

Sincan ve Etimesgut ilçesi sakinlerinin kullandığı İstasyon Caddesi’nin trafik çilesinin çözülmesiyle yaklaşık 1,5 milyon kişinin güvenli ve konforlu ulaşıma kavuşması bekleniyor.

Kronikleşen trafik sıkışıklığını önleyecek ve can güvenliğini sağlayacak proje kapsamında; İstasyon Caddesi Şehir Merkezi istikametinde 3 farklı noktada bulunan sinyalize kavşak ortadan kaldırılarak, trafik akışı kesintisiz hale getirilmiş olacak.

Projenin Türk Kızılayı Caddesi’ndeki çalışmalardan sonra ikinci aşamasında yer alan yeni bulvarın ardından üçüncü aşama olan Hikmet Özer Caddesi Alt Geçidi de ilerleyen süreçte tamamlanarak trafiğe açılacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.