Bizim Ankara

Hayat Boyu Öğrenme Müzede Başladı

Etimesgut

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerinin Ankara ayağı Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nda düzenlenen etkinlikle başladı.

Müzenin amfi alanında düzenlenen programa Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara Valisi Vasif Şahin, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Etimesgut Kaymakamı Naci Aktaş, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Etkinlikler kapsamında öğrenciler tarafından halk oyunu gösterisi sunuldu.

Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nün defilesi büyük ilgi gördü.

Müze alanına hayat boyu öğrenme projesi kapsamında gerçekleştirilen kurs ve etkinliklerin yer aldığı stantlar açıldı.

Açılış öncesi Ankara'nın dört bir yanından gelen öğrenci ve öğretmenler müzeyi gezerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Programda konuşan Bakan Özer, ülkelerin en değerli sermayesi olan beşeri sermayeyi daha nitelikli hale getirebilmek için en önemli unsurun eğitim olduğunu ifade etti. 

Özer, talep ettiği eğitim, kurs ve etkinlikleri düzenleyerek tüm vatandaşları hayat boyu öğreniciler olma yönünde teşvik ettiklerini dile getirdi.

Son 19 yılda eğitim alanında önemli gelişmeler sağlandığını belirten Özer, bir taraftan okul öncesinden yükseköğretime kadar okullaşma oranlarının artırıldığını, bir yandan da eğitimin önündeki katsayı, kılık kıyafet gibi engellerin kaldırıldığını söyledi.

EV SAHİPLİĞİNDEN MUTLULUK DUYDUK

Başkan Demirel de "Sayın Bakanımızı, Sayın Valimizi, Ankara'mızın farklı ilçelerinden gelen yüzlerce öğrenci ve öğretmenimizi şanlı tarihimizi anlattığımız Türk Tarih Müzesi ve Parkı'mızda ağırlamaktan, böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduk" diye konuştu.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri stantları gezerek kursiyerlerle sohbet ettiler. 

2022 yılının ilk 5 ayında hayat boyu öğrenme kurumlarında ücretsiz açılan 73 alandaki 241 bin 355 kursa, 5 milyon 224 bin 297 kursiyer katılım sağladı.

Bu yıl ikincisi 01-07 Haziran tarihlerinde kutlanacak Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında, Türkiye genelinde pek çok etkinlik gerçekleştirilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.