Bizim Ankara

Elmadağ Belediyesi'nden Eğitime Çevreci Destek

Elmadağ

Sıfır atık ve Geri dönüşüm projeleriyle, gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak, doğal kaynakları korumak, ekonomiye can vermek ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak için çalışmalarını sürdüren Elmadağ Belediyesi, İlçe genelinde erişimi kolay olan noktalara giysi-ayakkabı kumbaralarını yerleştirdi.

Kumbaralara giysi, havlu, kilim, örtü vb. tüm tekstil ürünleri bırakabilecek.

Kullanım ömrünü tamamlamış tekstil ürünleri değerlendirilerek, çöpe karışmadan atık merkezinde toplanıyor.

Bu çalışma ile geri kazanım ve çevre kirliliği azaltılmış olurken, toplumsal dayanışmanın da arttırılması sağlanıyor. Ayrıca, yeniden üretim ihtiyacı azalacağından üretim aşamasında harcanan su ve enerji tüketiminin önüne geçilerek doğal kaynaklar korunmuş oluyor.

2 haftada 1200 kg tekstil ürünü geri dönüşüme kazandırıldı

Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın: “ Giysi Kumbaraları projesi ile vatandaşlarımızın kullanmadığı giysilerinin geri kazanımını sağlayarak, ekonomiye tekrardan kazandırılması noktasında güzel bir çalışma oldu.” dedi.
Buradan elde edilecek gelirin ise öğrencilere burs olarak aktarılacağını” ifade eden Başkan Aşkın: “Her projemizde olduğu gibi “Giysi Kumbarası” uygulamasına da halkımızın destek olacağına inanıyorum. Tüm duyarlı vatandaşlarımızın bu kampanyaya desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.