Bizim Ankara

TOBB, TİSK, ATO ve ASO'dan 'Kısa Çalışma Ödeneği Devam Etsin' Çağrısı

Ekonomi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TİSK Başkanı Akkol, ATO Başkanı Baran ve ASO Başkanı Özdebir, 31 Mart’ta bitecek kısa çalışma ödeneği uygulamasının devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kısa çalışma ödeneği desteğinin 31 Mart’ta son bulduğunu hatırlatarak, firmaların normal çalışma düzenine geçene kadar, bu desteğin sürdürülmesine ihtiyaç olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclisi üyeleriyle geçen hafta yaptığı toplantıdan sonra da üyelerin ortak taleplerinin kısa çalışma ödeneğinin uzatılması olduğunu söylemişti.

Kısa Çalışma Ödeneği 31 Mart’ta son buluyor. Firmalarımız normal çalışma düzenine geçinceye kadar kısa çalışma ödeneğinin sürdürülmesine ihtiyaç var.


— Rifat Hisarcıklıoğlu (@RHisarciklioglu) March 28, 2021


AKKOL: TİSK OLARAK ÖNCELİKLERİNİN, ÇALIŞANLARIN SAĞLIĞI VE İSTİHDAMIN KORUNMASI
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, kısa çalışma ödeneğinin, ekonomik ve sosyal şartlar tam olarak iyileşinceye kadar devam etmesinin, istihdamın korunması açısından önemli olduğunu bildirdi.

Akkol, yazılı açıklamasında, Kovid-19 salgını sürecinin başından bu yana TİSK olarak önceliklerinin, çalışanların sağlığı ve istihdamın korunması olduğunu belirtti.
Üretimin durdurulmak zorunda kalındığı dönemlerde çalışanların mali kayıp yaşamaması için her türlü katkıyı sağladıklarını aktaran Akkol, bu dönemde hükümetin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini kaydetti.

BARAN: SALGIN SONUNA KADAR DESTEK DEVAM ETMELİ
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, pandemi döneminde vatandaşların sosyal hayata katılma çekingenliklerinin devam ettiğini belirterek, işletmelerin mali dengesinin sağlanmasının zaman alacağını söyledi.
Salgından etkilenen sektörlerin belli olduğunu aktaran Baran, “Bu sektörlere, kısa çalışma ödeneği başta olmak üzere teşvik ve istihdam artırıcı desteklerin salgın süreci tamamıyla son buluncaya kadar devam etmesi hem çalışanlara hem işverene sonuç olarak ülkemize fayda sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

ATO Başkanı @GurselBaran, ATO’nun hizmet sektörü başta olmak üzere, pandemi nedeniyle iş hacmi gerileyen ve ciro kaybı yaşayan sektörlerinin, 31 Mart tarihinde sona erecek olan Kısa Çalışma Ödeneği desteğinin devamını talep ettiklerini bildirdi.https://t.co/VIQwfyy1Rc? pic.twitter.com/WH6TdqqMgs


— Ankara Ticaret Odası (@ATOkurumsal) March 29, 2021

ÖZDEBİR: NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞINI MUHAFAZA İÇİN DESTEK SÜRMELİ

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ise, sanayi işletmelerinin nitelikli insan kaynağını kaybetmemesi için desteğin devam etmesi gerektiğini söyledi. Yazılı açıklama yapan Özdebir, Türkiye’nin üretim gücünü kaybetmemesi için sanayi işletmelerinin nitelikli insan kaynağını muhafaza etmesi gerektiğini belirterek, “Özellikle Nace koduna göre belirlenecek imalat sanayi sektörlerinde kısa çalışma ödeneği mutlaka devam etmeli. Böylece işten çıkarmalar da belli ölçüde yavaşlar. Sıkıntıya düşen firmalarımız da bu imkandan faydalanarak, yetişmiş elemanlarını çıkarmak zorunda kalmayacak ve çalışanlarımız da işlerini kaybetmeyecek” diye konuştu.

Özdebir: Kısa Çalışma Ödeneği Desteği Devam Etmeli

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, 31 Mart tarihinde sona erecek olan Kısa Çalışma Ödeneği desteğinin, sanayi işletmelerinin nitelikli insan kaynağını kaybetmemesi için devam etmesi gerektiğini belirtti.


https://t.co/eXgpFWXhyU pic.twitter.com/3Kb8QYaxwh

— Ankara Sanayi Odası (@ASOResmiAdres) March 29, 2021
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.