Bizim Ankara

Kuaförlere Mesleki Yeterlilik Belgesi Mecburiyeti Geldi

Ekonomi

TESK Genel Başkanlığından yapılan açıklamaya göre kuaför ve güzellik işletmelerine, mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi.

BELGESİZ ÇALIŞMANIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Türkiye Esnaf ve Sanatkar Odası Konfederasyonu (TESK), güzellik uzmanı ve kuaförlere izinsiz iş yeri açmamaları için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirdiğini duyurdu.

Belgesiz iş yeri işletmenin önüne geçmek ve kadınları eğitime kazandırmak için yapılan projede TESK, belge olmadan iş yeri açanlara para cezası verecek.

"BELGE SAHİBİ OLMAMAK MESLEK İÇİN ENGEL"

Mesleki yeterlilik belgesinin sektöre büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkar Odası Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken: ”Resmi Gazetede yayınlanarak uygulanmaya başlayan ve zorunlu hale gelen Kuaför ve Güzellik Uzmanlığı mesleklerinde yeterlilik belgesi konusuna en başından beri hassasiyetle yaklaştık. Konfederasyonumuzun, ESYEM isimli mesleki yeterlilik alanında faaliyet gösteren belgelendirme kuruluşu, kuaför ve güzellik uzmanlığı dallarında belgelendirme faaliyetlerine devam ediyor. Pandemi sürecinin varlığı da göz önünde bulundurularak, sınavlarda uygulanan hijyen, iş sağlığı ve güvenliği unsurlarının, sektörün daha fazla bilinçlenmesine büyük katkı sağlayacağından eminiz. Teşkilatımıza bu zorunluluğu genelge ile de duyurduk. İlgili dalda ustalık belgesine, meslek lisesi diplomasına ya da üniversitelerin mesleki ve teknik eğitim veren okulların diplomasına sahip olanlar bu mesleki yeterlilik belgesinden muaf olacak” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.