Bizim Ankara

İktidar Aşka Geldi! Kılıçdaroğlu'nun Bir Dediği Daha Oldu... Cumhuriyet Tarihinin En Kapsamlı Borç Yapılandırması Geliyor...

Ekonomi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde borçlarla ilgili kapsamlı bir af paketinin yürürlüğe gireceğini söylemişti. İktidar seçim öncesi bu vaadi de gerçekleştiriyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi için çalışmalar başladı. İşte ayrıntılar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde borçlarla ilgili kapsamlı bir af paketinin yürürlüğe gireceğini söylemişti: “Altı ay sonra geniş kapsamlı afların gündemimizde olduğu doğrudur. Bunlardan bazıları; ehliyet afları, sicil ve borç afları, eğitim ve denklik afları, Bağkur tescil afları vs. Liste uzun. Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına vatandaş ticari ve mesleki olarak temiz bir başlangıç yapacak.”

CHP liderinin bu açıklamasının ardından iktidar hazırlıklarını hızlandırdı.

Pazartesi günü Kabine toplantısında ele alınacak yapılandırma paketinin, en geç şubat ayında yasalaşması bekleniyor.

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek Kabine toplantısında değerlendirilecek.

YAPILANDIRMA İMKANI VERİLECEK

Alınan bilgilere göre, 31 Aralık 2022'ye kadar devlete olan tüm borçlar yapılandırılacak. Vergi, sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı sağlanacak. Belediyelere olan borçlar, elektrik, su ve öğrenim kredisi borçları yapılandırma kapsamında olacak.

PEŞİN ÖDEMEDE YÜZDE 90'A KADAR BORÇ SİLİNEBİLİR

Anapara borcuna eklenen faiz ve gecikme faizi borçlarında önemli ölçüde silinme meydana gelecek. Önceki yapılandırmalarda olduğu gibi peşin ve taksitli ödeme imkanı getirilecek. Peşin ödeme halinde yüzde 90'a kadar borçların silinmesi imkanı olacak.

Belirli tutarın altında olan borçların tamamının silinmesi söz konusu olabilir.

ŞUBAT AYINDA YASALAŞMASI BEKLENİYOR

Yapılandırma paketi pazartesi günü Kabine'de masaya yatırılacak. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paketin ayrıntılarını açıklaması bekleniyor. Paketin en geç Şubat ortasında yasalaşması bekleniyor.

İşte Kılıçdaroğlu'nun 13 Ocak'taki konuya ilişkin açıklamasına ilişkin haberimiz:

Kılıçdaroğlu'ndan 'Af' Açıklaması CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "6 ay sonra geniş kapsamlı afların gündemimizde olduğu doğrudur" ifadelerini kullandı. https://www.bizimankara.com.tr/gundem/kilicdaroglu-ndan-af-aciklamasi-2-h28586.html

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.