Bizim Ankara

İkinci El Satışlarında Özel Okul Ve Klinikler Dikkat Çekiyor

Ekonomi

Tüm dünyada etkisini gösteren salgın nedeniyle esnafın içinde bulunduğu durum gündemde yerini korurken özel okul ve klinikler de satışa çıkıyor. İstanbul’da öğrencisiyle birlikte devredilen kolej ‘Züğürt Ağa’ filmindeki ‘Satılık Köy’ü anımsatırken Ankara’daki durum da farksız. Başkentteki özel okul ve klinik ilanlarındaki artış dikkat çekiyor.

Ankara’da özel okul, özel klinik satışları ise ekonominin içinde bulunulduğu durumu ortaya koyuyor. İkinci el satışlarında özel okul ve klinikler dikkat çekiyor.
Kira ve personel giderleri gibi masrafları karşılayamayan birçok okul ve klinik sahibi, çareyi okul ve klinikleri devretmekte veya satmakta buluyor. İnternet üzerinden gayrimenkul satışı yapan sitelerde özel okul, kolej ve klinikler de satışa çıktı.

Yüz yüze eğitim kısa sürede yapılan düzenlemelerle online eğitime dönüşünce, özel okulların 1 milyon 376 bin 609 olan öğrenci sayısı 1 milyon 71 bin 476’ya geriledi. Oluşan zararın ise 10 milyar lirayı aştığı bildiriliyor. Salgın nedeniyle öğrenci kaybeden ve gelirleri düşen okullarda devirler başladı.

Özel kliniklerin durumu da okullardan farksız. Salgın nedeniyle özel muayenehanelere de gidenlerin sayısında azalma yaşanırken klinik sahipleri işyerlerini devretmeye başladı.

Bazı özel okullar ve klinikler hem binalarını hem de kurumlarını devren satmaya başladı.

İlanlarda satılık ve devren kiralık kurumlardan bazılarında yer alan ifadeler ise şöyle:


“Çankaya Büyük Esat'ta 25 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ve iyi bir lokasyonda bulunan muayenehanemiz devren kiralıktır. Cadde üzerinden girişi mevcuttur.”

“Kırkyedi senedir aynı adresde sürdürdüğüm mesleğime son verecek ve muayenehanemi devrederek mülkiyeti ile birlikte kiraya vereceğim.”

Başka bir özel kolej ilanında ise şu ifadeler yer alıyor: “İçinde bulunduğu Toki Turkuaz Konutlarında ~ 5.000 adet konut bulunmaktadır. Hemen karşısında yer alan ve Çankaya Üniversitesinin arkasında yer alan Toki Yapracık Konutlarında ise ~10.000 adet konut bulunmaktadır. Üst ve orta gelir grubunun talep gösterdiği bölgenin altyapısı tamamlanmıştır.”
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.