Bizim Ankara

EYT’liler SGK Önünde Uzun Kuyruklar Oluşturdu

Ekonomi

EYT düzenlemesinin açıklanmasının ardından vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri önünde soğuk havaya rağmen ellerinde emeklilik dilekçeleri ile uzun kuyruklar oluşturdu. Dilekçeler kabul ediliyor ancak işlemler yeni yasa yürürlüğe girdikten sonra başlatılacak.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin Beştepede yapılan toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada düzenleme kapsamında herhangi bir yaş sınırı olmayacağı ve yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşın faydalanabileceğini duyurmuştu.

Bugün itibariyle EYT’den yararlanacak vatandaşlar askerlik ve doğum borçlanması ile prim gün sayısını öğrenmek için sabahın erken saatlerinden itibaren Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Ankara'nın Kızılay semtinde bulunan SGK İl Müdürlüğü önünde sabah saatlerinden itibaren izdihamı andıran uzun kuyruklar oluştu.

Vatandaşlar soğuk havaya rağmen ellerinde emeklilik dilekçeleri ile sıra beklemeye başladılar. Dilekçeler kabul ediliyor ancak işlemler yeni yasa yürürlüğe girdikten sonra başlatılacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.