Bizim Ankara

Elektrik Zammının İptali İçin 100 Bin İmza

Ekonomi

SOL Parti, elektrik zamlarına karşı topladığı 100 bin imzayla Danıştay’a başvurdu.

Ankara Ulus Meydanı'nda toplanan SOL Parti’liler, zamların geri alınması ve enerji şirketlerinin kamulaştırması için “Zamları, pahalılığı, harami düzeni reddet” sloganı ile eylem yaptı.

Parti, zamların geri alınması için topladığı 100 bin imzayla Danıştay’a başvurdu.

SOL Parti Ankara İl Başkanı Mert Ünal’ın konuşmasının ardından SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer söz aldı. 

EnerjiSa’nın 2021 yılında yüzde 110 kar ettiğini anımsatan Başer, şöyle konuştu:

“Enerji, doğalgaz, gıda ve her tür zam geri çekilinceye kadar sokak sokak, mahalle mahalle mücadelemize devam edeceğiz. Emekçilerin söz ve karar sahibi olduğu kamucu, laik, antiemperyalist, yaşanılası güneşli bir ülkeyi sol politikalarla sol değerlerle hep birlikte kuracağız. Zamlar geri çekilinceye, şirket egemenliğine son verip halk egemenliğini kuruncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

"ZAMLAR İPTAL EDİLSİN"

SOL Parti avukatlarından Gizem Özdem de zamların iptali istemiyle Danıştay'a yapılan başvuru hakkında bilgi verdi.

“Toplumun büyük bir kesimi için elektrik, pahalı bir tüketim nesnesi olmanın ötesine geçmiş ve yaşama hakkına uygun elverişli koşulların sağlanması noktasında erişilemez bir hizmet haline gelmiştir. EPDK bir kurula verilen usul ve esasları belirleme yetkisinin kapsamını aşmakta, kendi kendine muğlak ve sınırları belli olmayan yetkiler tanımaktadır. Unutmamak gerekir ki elektrik hizmeti temel bir kamu hizmetidir. Gün geçmiyor ki elektrik zamları nedeniyle bir trajedi yaşanmasın, bir aile dağılmasın, bir hayat sönmesin. Isparta’da yaşlı bir insan evine elektrik verilmediği için ölmektedir. Anayasal hak ve özgürlüklerin kullanılmasını imkânsızlaştıran dava konusu işlem, hakların ancak Anayasa'da gösterilen biçimde ve kanunla sınırlandırılabileceğine ilişkin kuralı ihlal ederek, yurttaşların yaşama haklarını kullanmasını imkânsızlaştıracak koşullara yol açmıştır. Bu durum aynı zamanda her türlü toplumsal ve ekolojik maliyetin görünmez kılınmasının da ön koşulu haline gelmiştir. Tüm bu nedenlerle öncelikle zamları düzenleyen kurul kararlarının yürütmesinin derhal durdurulması, dava neticesinde ise iptali gerekmektedir.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.