Bizim Ankara

Banka Promosyonları Meclis Gündeminde

Ekonomi

Bankaların öğretmen, emekli ve kamu emekçilerine verdiği maaş promosyonlarının eski maaşlar üzerinden, düşük hesaplandığını belirten CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Kaya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle promosyonlara ilişkin iki ayrı soru önergesi verdi.

Yıldırım Kaya, soru önergelerine ilişkin yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"TÜİK verilerine göre 2022 Temmuz ayında yıllık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 79,60, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ise yüzde 144,61 olarak gerçekleşti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre de bankacılık sektörü 2022'nin ilk 6 ayında 169 milyar 145 milyon lira net kar elde etti. Sektörün toplam karı geçen yılın ilk 6 ayına göre yüzde 400.5 arttı.

Ancak bankalar, krizin vurduğu öğretmenler, emekliler ve diğer kamu emekçilerinin promosyonlarını; eski sözleşmelere göre, eski maaşlar üzerinden çok düşük hesaplayarak vermektedir.

Öğretmenlerin, emeklilerin ve diğer kamu emekçilerinin bankalarla yapılan promosyon sözleşmelerinin enflasyon oranlarının ve ekonomik krizin dikkate alınarak, günün koşullarına uygun hale getirilmesi için TBMM’ye verdiğim iki ayrı soru önergesiyle, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sorarak Meclis’in gündemine taşıdım."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.