Bizim Ankara

ABB'den Ankaralı Çiftçiye Yeni Destek Müjdesi

Ekonomi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere tarımsal destek verecek. Çiftçiler düşük bedele, dikim ve hasat makinalarını sürücülü olarak kullanabilecek.

ABB'DEN TARIMSAL ÜRETİME DEV DESTEK

Büyükşehir Belediyesi üreticilerin son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntıları giderebilmek amacıyla yeni destek programlarına başlayacak. Bitkisel üretimde uygulamaya girecek destekler ile çiftçilerin üretim maliyetlerini azaltmak temel amaç olacak. 

Bu kapsamda 2022 yılında pilot uygulama olarak seçilecek ilçelerde Büyükşehir bünyesinde tarımsal makine parkları kurularak uygun ücretler ile yoğun işçilik gerektiren işlerin yapılması sağlanacak.

HASAT VE DİKİM İÇİN MAKİNALAR SÜRÜCÜSÜYLE BİRLİKTE HİZMET VERECEK

Kurulacak tarımsal makine parkları ilçelerin ürün desenleri dikkate alınarak ilçe merkezlerinde konuşlandırılacak. Sürücülü olarak üreticilerin hizmetinde olacak makineler ile dikim ve hasat işlemleri düşük bir bedel karşılığında gerçekleştirilecek. İşçilik maliyetinin gittikçe artan yükünün giderilmesi ve doğru dikim/hasat teknolojilerinin kullanılarak ürün kalitesinin artırılması bu proje ile gerçekleştirilecek.

MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESİSLERİ KURULACAK

Beypazarı, Ayaş, Nallıhan ve Güdül ilçelerinde yetiştirilen sebze ve meyvelerin katma değerli hale gelmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına devam etmekte.

Son yıllarda kurutulmuş meyve ve sebzeye olan talebin arttığı görülmekte. Büyükşehir Belediyesi de bunu göz önüne alarak, uygun bir alanda kurutma tesislerini en kısa sürede hayata geçirerek üretilen ürünlerin pazara daha değerli olarak sunulmasını ve üreticilerin daha yüksek gelir elde etmelerini sağlarken tüketicilerin de sağlıklı ürünlere ulaşmasını temin etmiş olacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.