Bizim Ankara

ASO Yeni Bir Okul Kurmak İçin Milli Eğitim Bakanlığı İle Protokol İmzaladı

Eğitim

ASO 2. Organize Sanayi Bölgesi, bir meslek lisesi kurmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladı. ASO 2. OSB’de kurulacak meslek lisesine ilişkin protokol, ASO Başkan Yardımcısı ve ASO 2. OSB Başkanı Seyit Ardıç ile MEB’i temsilen Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu arasında imzalandı.

Ardıç burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin işsizlik, bunun en büyük nedenin ise mesleksizlik olduğunu vurguladı. Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi için yüksek teknolojili ürünler üretebilmesi gerektiğini ifade eden Ardıç, “İnsan kaynağımızın niteliğini artırmadan da bu hedeflere ulaşabilmemiz mümkün değil. Ülkelerin gelişmişlik göstergelerinden bir tanesi de nitelikli insan kaynağıdır. Türkiye’nin insan kaynağı planlaması konusunda önemli adımlar atması gerekiyor.” dedi. Bölgede yer alan birçok işletmenin binlerce eleman aradığına dikkat çeken Ardıç, “Ancak maalesef sanayide çalıştıracak nitelikli eleman bulamıyoruz. Gerek Bölgemizde gerek diğer OSB’lerde faaliyette bulunan tesislerin en büyük sorunu ‘ara’nan eleman yokluğudur. İmzaladığımız bu protokolle, bölgemizde bir meslek lisesi kurarak, hem sanayinin arzuladığı nitelikli iş gücünü yetiştirmek, hem de gençlerimizin istihdam edilebilirliğini kolaylaştırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Seyit Ardıç, 2 yıl içinde tamamlanması planlanan 16 derslikli ve iki atölyeli okul için OSB’de bir arsa tahsis ettiklerini, ayrıca okulun tüm laboratuvar ve atölyelerine donanım desteği sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu ise imzalanan işbirliği Protokolü ile kurulacak okulda eğitimi verilecek alanları sektörle birlikte tasarlayacaklarına dikkat çekti ve mezunların niteliğini artırmak ve iş hayatına hazırlamak istediklerini belirtti.

İnşa edilecek okulda Bölgenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek spesifik bir öğretim programını geliştireceklerini söyleyen Numanoğlu, “Böylece okulumuzda yetişecek öğrenciler, sektörün iş gücü kaynağı haline gelerek hem öğrenciler hem aileler tarafından tercih edilen marka bir değer haline gelecektir. Tesis ettiğimiz bu iş birliğimizin, öğrencilerimize, ASO 2.OSB’ye ve katılımcılarına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.