Bizim Ankara

'Akademik Tez' Borsası!

Eğitim

Başkası yerine tez yazan ve yazdıranlar hakkında işlem başlatılacağı açıklanmasına rağmen internette ve üniversite etrafındaki kırtasiyelerden para karşılığı bu işi yapanlara ulaşmak hiç de zor değil. İnternet üzerinden ulaştığımız firmalarda fiyatlar sayfa başı 20 liradan başlıyor.

Başkası yerine tez yazan ve yazdıranlar hakkında işlem başlatılacağı açıklanmasına rağmen internette ve üniversite etrafındaki kırtasiyelerden para karşılığı bu işi yapanlara ulaşmak hiç de zor değil.

İnternet üzerinden ulaştığımız firmalarda fiyatlar sayfa başı 20 liradan başlıyor. Bazı firmalardaki kişiler ise tez konusunu editörler araştırdıktan sonra söyleyebileceğini ve mail üzerinde fiyat verdiklerini belirtiyor.

İnternet üzerinden tez yazımı için ulaştığımız bir firmanın çalışanı sadece tıp alanında tez hazırladıklarını ifade etti. Yurtdışından ‘tez danışmanlığı’ yaptıklarını belirten kişi tezin konusuna ve çalışmanın içeriğine göre değiştiğini ifade ediyor. Her üniversitenin kendine göre kuralları olduğunu söyleyen kişi sayfa sayısına göre fiyatlarının değiştiğini söyledi. Türkiye’de danışman hocaların yeterli donanıma sahip olmadıklarını da dile getiren kişi akademide hocaların öğrencilere yeterince yardımcı olmadıkları için de öğrencilerin kendilerine başvurabildiğini söyledi.

Yüksek lisans ve doktora tezlerinde yer alan anket çalışmaları için analiz yapan ve makale formatında hizmet veren kişiler de var. Sadece bu analiz çalışmasını yaptığını söyleyen bir kişi ise anketli bir çalışmada verilerin analizini yaptıklarını belirterek 700 ila 800 lira arasında ücret talep ettiklerini belirtiyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.