Bizim Ankara

YÖK'ten Vakıf Üniversitelerinde Maaş Kararı

Eğitim

YÖK, vakıf üniversitelerinin öğretim üyelerine devlet üniversitelerinde ödenen net ücretten daha azını ödememe kararı aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerine yönelik değişikliği duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, vakıf üniversitelerinin öğretim üyelerine ödeyecekleri ücretlerde artık devlet üniversitelerindeki emsal net ücret tutarını esas almak zorunda kalacaklar.

YÖK'ün açıklamasına göre, devlet yükseköğretim kurumlarında ödenen emsal ücretin brüt veya net miktarından birinin esas alınabileceği önceki karar iptal edilmişti. Artık vakıf yükseköğretim kurumları, öğretim elemanlarına ödeme yaparken, devlet üniversitelerinde ödenen emsal net ücret tutarından daha az bir ücret belirleyemeyecekler. Bu da demek oluyor ki, öğretim elemanlarına brüt değil, net miktar üzerinden ödeme yapılacak.

KARARA UYMAYANA YAPTIRIM

Bu değişiklikle birlikte, vakıf üniversiteleri öğretim elemanlarına daha adil ve rekabetçi bir ücret politikası izlemek zorunda kalacaklar.

Ancak, bu karara uymayan vakıf üniversiteleri ciddi yaptırımlarla karşılaşacaklar.

Hem adli bakımdan hem de Yükseköğretim Kurulu nezdinde müeyyidelere maruz kalacak olan vakıf üniversiteleri, öğretim elemanlarına düşük ücret verme konusunda ciddi bir riskle karşı karşıya.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.