Bizim Ankara

Eğitim Sendikaları Ankara'da Toplandı

Eğitim

Eğitim Sendikaları, Eğitim-İş 'in çağrısıyla "Öğretmenlik Meslek Kanunu" ve eğitimde yaşanan sorunlara karşı ortak tavır almak ve eylemlere birlikte karar vermek için toplandı.

Eğitim İş, Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sendikası ve Hürriyetçi Eğitim Sen’in genel başkanları, sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarda, öğretmenlerin çağrısıyla Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı iş bırakma eylemliliğini ortaklaştırmak için 14 Ekim Başkent Öğretmenevi’nde bir araya geleceklerini duyurmuştu.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, toplantıya ilişkin açıklama paylaştı. 

Eğitim-İş/@egitimis'in çağrısıyla; bugün (14 Ekim Cuma) saat 14.00’da, Başkent Öğretmenevi’nde sahte "Öğretmenlik Meslek Kanunu"ve eğitimde yaşanan sorunlara karşı; ortak tavır almak ve eylemlere birlikte karar vermek için eğitim sendikaları toplanıyor.????#sendikalarortakeyleme pic.twitter.com/jvCbmjqlFO

— Yıldırım Kaya (@yildirimkaya40) October 14, 2022

Sendikaların genel başkanları da sosyal medyadan şu açıklamaları yapmıştı:

EĞİTİM İŞ GENEL BAŞKANI KADEM ÖZBAY: Öğretmene saygı, öğretmenlik mesleğine itibar, eğitime ve geleceğimize sahip çıkmak için üretimden gelen gücümüzü birlikte kullanmaya biz hazırız. 14 Ekim saat 14’te, Başkent Öğretmenevi’ndeyiz.
EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI NEJLA KURUL: 
Birleşerek kazanacağımızı biliyoruz. Öğretmenlerimizin, tüm eğitim emekçilerinin sesi olmak için 14 Ekim’de saat 14.00’te Başkent Öğretmenevi’ndeyiz.
ANADOLU EĞİTİM SENDİKASI GENEL BAŞKANI MEHMET ALPER ÖĞRETİCİ:
 Sahanın sesi duyulmalı, ortak sorunlarımız için tüm sendikalar bir araya gelmelidir. Öğretmenler odası bu kadar ayrıştırılmak istenirken öğretmene rağmen yapılan uygulamaların karşısında birlikte hareket etmeliyiz. Anadolu Eğitim Sendikası olarak biz hazırız.
HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI LEVENT KURUOĞLU: 
Hürriyetçi Eğitim Sen, öğretmenlik mesleğinin itibarı için üretimden gelen gücümüzü birlikte kullanmak üzere 14 Ekim Saat 14’te Başkent Öğretmenevi’nde olacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.