Bizim Ankara

Rusya: Ukrayna 5 Kişi Öldürüldü

Dünya

Rusya, Ukrayna sınırını geçmeye çalışan beş kişinin öldürüldüğünü açıkladı. Ukrayna ise "Yalan haber" tepkisi gösterdi. Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetleri, Rusya'dan tanınma istedi.

Ukrayna krizinde gözler ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yapacağı belirtilen görüşmeye çevrilmişken, ülkenin doğusundaki Donbass bölgesindeki gerilim tırmanıyor. Rusya ordusu, Rostov bölgesinde sınırdan ülke topraklarına girmeye çalışan 'şaşırtma amaçlı bir keşif grubunun' askerler ve sınır muhafızları tarafından engellendiğini duyurdu.

Rusya'nın açıklamasında, sınır ihlali girişimi sırasında beş kişinin öldürüldüğü ve Ukrayna'ya ait zırhlı araçların yok edildiği belirtildi. Ukrayna ordusu ise haberi reddetti. Açıklamada, Rostov'da Ukrayna ordusuna bağlı bir gücün bulunmadığı belirtildi.

MACRON'UN OFİSİ: PUTİN'LE ZİRVEYİ BIDEN İSTEDİ

Donbass'daki gerilim tırmanırken, gözler Putin ile Biden'ın yapması beklenen görüşmeye çevrildi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un dün Putin'le iki, Biden'la bir kez görüşmesi sonrasında, iki liderin Ukrayna krizini ele alma amaçlı bir zirvede biraraya gelmekte 'ilkesel olarak' anlaştığı belirtilmişti. Beyaz Saray zirvenin 'Ukrayna'nın işgal edilmemesi' koşuluna bağlı olduğunu duyurmuş, Kremlin ise görüşme planının henüz somutlaşmadığını açıklamıştı. Macron'un ofisinden yapılan açıklamadaysa, görüşme talebinin Biden'dan geldiği belirtildi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.