Bizim Ankara

Nobel Fizik Ödüllü Profesörden Gaz Tasarrufu Sağlayan Makarna Tarifi

Dünya

Nobel fizik ödüllü Profesör Giorgio Parisi, gazdan tasarruf edilerek nasıl makarna pişirilebileceğine dair tarifiyle İtalya'da haberlere konu oldu.

Nobelli fizikçiden gaz tasarrufu sağlayacak makarna tarifi

İtalya’da enerji krizine yönelik hükümetin yeni tedbir kararları beklenirken gündelik hayatta tasarruf tavsiyeleri de gittikçe daha sık gündeme geliyor.

Nobel fizik ödüllü Profesör Giorgio Parisi de gazdan tasarruf edilerek nasıl makarna pişirilebileceğine dair bir tarif paylaştı.

2021’de Nobel alan fizik profesörü Parisi, Facebook’ta paylaştığı makarna tarifiyle büyük etkileşim aldı ve haberlere konu oldu.

Parisi’nin bir başkasından alıntıyla paylaştığı formülde su kaynadıktan sonra makarna içine atılıp iki dakika pişiriliyor, ardından ocak kapatılıyor.

Tencerenin kapağı kapalı olarak makarna ateşsiz pişmeye bırakılıyor.

İtalyanların ulusal yemeklerinden makarna için yaygın olarak kullanılan pişirme yönteminde ise makarna kaynar suya atıldıktan sonra pakette yazan süre kadar ateş üstünde pişiriliyor.

Bu süre kuru makarnalar için genellikle 10 dakika civarı oluyor.

Parisi’nin paylaştığı yöntemle 8 dakikalık pişirme süresi boyunca gazdan tasarruf edileceği belirtiliyor.

Fizik profesörünün paylaşımı Facebook’ta yüzlerce beğeni aldı, yorumlarda da çok sayıda kişi makarnayı daha önce de bu şekilde pişirmeyi denediklerini ve işe yaradığını söyledi.

Bazı yorumcular ise suyu tencereye koymadan önce güneş altında ısıtarak ya da 2 dakikalık kaynama süresini de beklemeyerek daha da fazla enerji tasarrufu edilebileceği önerilerinde bulundu.

Öte yandan bu yöntemi ‘iğrenç’ diye niteleyen ve enerji tasarrufunu toplu taşıma kullanmak gibi başka şekillerde yapmanın daha iyi olacağını savunanlar da oldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.