Bizim Ankara

İtalya'da 800'den Fazla Orman Yangını

Dünya

İtalya'nın ulusal itfaiye teşkilatı, hafta sonu 800'den fazla yangın meydana geldiğini duyurdu. Pescara kentindeki yangında 53 hektarlık orman alanı zarar gördü, yaklaşık 800 kişi tahliye edildi.

Türkiye'de sekiz kişinin ölümüne sebep olan orman yangınları devam ederken, sıcak hava dalgasının etkisini sürdürdüğü İtalya'da hafta sonu 800'den fazla yangın meydana geldi. Pescara kentinde bulunan çam ormanını tahrip eden yangında en az beş kişi yaralandı. Beş yaşında bir kız çocuğun hastaneye kaldırıldığı ve hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

'ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ'

Pineta Dannunziana isimli tabiat koruma alalında meydana gelen yangında 53 hektar alan zarar gördü, yaklaşık 800 kişi tahliye edildi. "En büyük sorun sıcak rüzgar" diyen Pescara Belediye Başkanı Carlo Masci, "Duman nedeniyle birkaç evi ve sahil beldesini tahliye etmek zorunda kaldık. Hasarı sınırlı tutmak için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

İtalya'da ulusal itfaiye teşkilatı, ülkenin güneyi başta olmak üzere 800'den fazla yangın kaydedildiğini bildirdi. Sicilya'da 250, Puglia ve Kalabriya'da 130, Lazio'da 90 ve Campania'da 70 yangın meydana geldi.

YUNANİSTAN’DA ONLARCA EV KÜLE DÖNDÜ

Öte yandan, sıcaklığın 40 derecinin üzerine çıktığı Yunanistan'da da Türkiye'nin ardından Yunanistan'da da orman yangınları yaşanıyor. Ülkenin batısında çıkan yangın sonrası 5 köy boşaltıldı. Yangında en az 8 kişi yaralandı, onlarca ev küle döndü.

Yunanistan Vatandaşları Koruma Bakanı Michalis Chrysochoidis, yangının ülkenin üçüncü büyük kenti Patras'a 30 kilometre mesafedeki ormanlık alanda başladığını alevlerin şiddetli rüzgarların da etkisiyle, yamaçlardan aşağı doğru indiğini ve sahil köylerini tehdit ettiğini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.