Bizim Ankara

İsrail’in Eurovision’a Sunduğu 2. Şarkı da Kabul Edilmedi

Dünya

Tel Aviv yönetimi, Eurovision Şarkı Yarışması için sunduğu ikinci şarkının da siyasi mesaj içerdiği gerekçesiyle reddedildiğini duyurdu.

İsrail'in "Ynet" haber sitesinde yer alan ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırılan habere göre, Avrupa Yayın Birliği (EBU) ikinci şarkının da ilki gibi siyasi içerikli olduğunu belirtti.

"Dance Forever" adlı şarkıda da İsrail’in yarışmaya sunduğu ilk şarkı "October Rain" gibi 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden Filistin-İsrail Savaşına atıf yapılıyor.

İsrailli kaynaklar EBU ile çözüm bulma arayışlarına devam etse de olumlu bir sonuca ulaşma noktasında “karamsar” olduklarını açıkladı.

FİLİSTİN ASILLI ŞARKICI İZLANDA'YI TEMSİL EDEBİLİR

Seslendirdiği şarkılarla İsrail işgaline dikkat çeken Filistin asıllı şarkıcı Bashar Murad'ın ise yarışmada İzlanda'yı temsil edebileceği belirtiliyor.

Filistin asıllı İzlandalı şarkıcı Murad, başkent Reykjavik'te Eurovision için düzenlenen ön elemelerde finale kalmayı başardı.

Murad, 2 Mart'ta düzenlenecek final elemelerinden de başarıyla çıkarsa, İsveç'in başkenti Malmö'de düzenlenecek yarışmada İzlanda'yı "Wild West" şarkısıyla temsil edecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.