Bizim Ankara

İngiltere ve İrlanda'yı Isha Fırtınası Vurdu

Dünya

Isha Fırtınası İngiltere'de hayatı durma noktasına getirdi. Uçuş ve tren seferleri iptal edilirken, kasırga riski uyarıları yapıldı. Kuzey İskoçya'nın bazı bölgeleri için kırmızı uyarı verildi.

Isha Fırtınası İngiltere ve İrlanda'yı vurdu. İskoçya demiryolu işletmecisi yoğun saatlerdeki tüm tren seferlerini iptal ederken, Avanti West Coast demiryolu, yolcularını gerekli olmadıkça seyahat etmemeleri konusunda uyardı

The Independent'ta yer alan habere göre, Dublin Havaalanı 114 uçuşun iptal edildiğini söyledi. British Airways, İngiltere genelinde neredeyse 40 uçuşunun iptal edildiğini duyurdu.

Ülkede İki sarı kodlu rüzgar uyarısı yapıldı. Kuzey İskoçya'nın bazı bölgeleri için kırmızı uyarı da dahil olmak üzere Met Office'in çok sayıda hava durumu uyarısı yayınlanırken, Kasırga ve Fırtına Araştırma Örgütü (Torro) İngiltere ve Galler'de bir kasırganın 'mümkün' olduğunu söyledi.

Yetkililer halkı ev ve binalara gelebilecek hasarlara, düşen ağaçlara, elektrik kesintilerine, uçuşan enkazlara, büyük dalgalara ve hatta bazı su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Şiddetli yağışlar bazı yerleri vururken, İngiltere'de 26, İskoçya'da ise 27 sel uyarısı yapıldı.

Isha Fırtınası, Eylül ayında bu yana İngiltere'yi vuran dokuzuncu fırtına oldu. Met Office, güneyi Kuzey Amerika'ya doğru iten soğuk Arktik havanın jet akışını daha aktif hale getirdiğini ve batıdan doğuya doğru aktığı için İngiltere'ye daha fırtınalı hava getirdiğini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.