Bizim Ankara

Ankara, Seçim Sonrası 4 Konuğu Ağırlayacak

Dış

Yerel seçim maratonunu geride bırakan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, önümüzdeki dönemde yoğun bir diplomasi trafiği bekliyor. Ankara, aralarında Rusya lideri Putin’in de bulunduğu dört önemli konuğu ağırlamaya hazırlanıyor.

Daha önce şubatta Türkiye’ye yapacağı ziyareti erteleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, nisanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuğu olması bekleniyor.

Ay içerisinde Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin de Ankara’ya ziyarette bulunması planlanıyor.

12 yıllık aradan sonra şubatta Kahire’ye giden Erdoğan, Sisi’yi Türkiye’ye davet etmiş, bu ziyaretin iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası olacağını söylemişti. Sisi de davet için “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki nisan ayında Türkiye’yi ziyaret etme davetine cevap vermeyi sabırsızlıkla bekliyorum” demişti.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de, nisan sonunda Türkiye’ye ilk ziyaretini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Steinmeier’in ziyareti, 10 yıl aradan sonra cumhurbaşkanı düzeyindeki yapılan ilk ziyaret olması bakımından önem taşıyor.

Mayıs ayında ise, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Türkiye’ye iade-i ziyarette bulunması bekleniyor. Erdoğan, geçtiğimiz yıl aralık ayında Yunanistan’a yaptığı ziyaretle iki ülke ilişkilerinde bahar dönemini başlatmıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.