Bizim Ankara

Çankayalı Çocuklar Tohumları Öğreniyor

Çankaya

Çankaya Belediyesi’nin gündüz bakımevlerinde eğitim alan çocuklar, Dünya Yaşasın Derneği yürütücülüğünde devam eden 'Çocuklar ile İklim Değişikliğinin Etkilerini Azaltma ve Kuşaklararası Aktarım (ÇİDEA) Projesi' kapsamında MoniBostan’da çeşitli tohumlarla tanıştı.

Çankaya Belediyesi, gündüz bakımevlerinde okul öncesi eğitimi alan çocuklar için doğa, ekosistem, toprak, su ve hava gibi kavramları yaşayarak ve hissederek öğrenebilecekleri eğitimler düzenliyor. Bu çerçevede son olarak, ÇİDEA Projesi ile MoniBostan’a giden çocuklar, tohumlar hakkında merak ettiklerini uygulamalı olarak öğrendi. 

‘Tohum nedir’, ‘neden önemlidir’, ‘soframızdaki tohumlar nelerdir’ gibi konularda yeni bilgiler edinen çocuklar, içine çiçek tohumları koydukları tohum toplarını evlerinde saksıda ya da kreşlerin bahçesinde oluşturulan mini bostanda toprakla buluşturacak. Kreşlerin bahçesinde ıspanak tohumu eken çocuklar, ilk mahsullerini almanın da heyecanını yaşadı. Toprağın oluşumu ve katmanlarını öğrenen çocuklar, yedikleri meyve ve sebzelerin, ağaçların, çiçeklerin nasıl bir büyüme sürecinden geçtiğini öğrendi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.