Bizim Ankara

Çankaya Belediyesi Şiddet Mağduru Kadınların Yanında

Çankaya

Çankaya Belediyesi Kadın Danışma Merkezi 2021'de, 390 kadına danışmanlık hizmeti verdi. 23 kadının sığınma evine yerleşmesini sağladı.

ÇANKAYA BELEDİYESİ KADINLARIN YANINDA

Çankaya Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve Sığınma Evi, kadınlara güvenli bir çatı imkanı sunma görevini 2021 yılında da sürdürdü. Şiddete uğrayan veya uğrama riski bulunan kadınlara sosyal, psikolojik ve hukuki destek veren belediye, yıl boyunca 390 kadına, telefonla ya da yüz yüze görüşerek, danışmanlık hizmeti verdi. Belediye, 23 kadının yanı sıra anneleriyle birlikte evden ayrılmak durumunda kalan 25 çocuğun da sığınma evinde barınmasını sağladı.

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE DE TAM DESTEK

Şiddet mağduru kadınların, sığınma evinde kaldıkları sürece tüm ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra çocuklarının da gerek eğitim gerekse sağlık konularında tüm ihtiyaçları gideriliyor. Sığınma evi, anneleriyle birlikte burada kalan çocukların okul ve okul öncesi eğitimlerine de katkıda bulunuyor.

“KADINLARIN YANINDAYIZ”

Şiddete uğrayan kadınların Çankaya çatısına sığındığını ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Gönül isterdi ki sığınma evleri hiç olmasın ama kadınlar ihtiyaç duyduğu sürece yanlarında olacağız. Kadının yaşama hakkına ve sosyal haklarına saygı duyuyor, hizmetlerimizi kadına öncelik vererek üretmeye özen gösteriyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini savunarak Mor Bayrak’ı dalgalandırmaya hak kazanan ilk belediyeyiz.” diye konuştu.

266 AVUKAT GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞIYOR

Öte yandan, Çankaya Belediyesi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ve Ankara Barosu ile birlikte; konusunda uzman 45 rehber avukat ve 221 gönüllü avukattan oluşan kadrosuyla oluşturulan Adli Yardım Merkezi'nde, şiddet mağduru kadınları korumak ve hukuki destek vermek için çalışıyor.
Ankara Barosu ve Çankaya Belediyesi arasında belirlenen esaslara göre Adli Yardım Merkezi’nde görev yapan belediye personeli ve baro görevlisi, koordinasyonlu bir şekilde çalışıyor. Başvuruda bulunanların, adli yardım alması gereken konuları belirlenerek avukatla görüşmesi sağlanıyor. Şiddete uğrayan ve uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru kişilerin Adli Yardım Hizmeti talebinde bulunmalarında ise belediye bu kişilerin güvenli bir şekilde Ankara Barosu Gelincik Merkezi’ne intikalini gerçekleştiriyor. Mağdurların tüm bilgeleri ise gizli tutuluyor.

Tüm mağdurların destek merkezlerine ulaşabilecekleri telefon numaraları ise şöyle:


Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi
0312 351 65 63

Sosyal destek Hattı
ALO 183

Ankara Barosu Gelincik Merkezi
0312 444 43 06

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.