Bizim Ankara

Yine Ertelendi: ABB İstiyor, Ankapark Devredilmiyor

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yapım maliyetini 801 milyon dolar olarak açıkladığı Ankapark hakkında mahkeme yine erteleme kararı verdi.

ANKAPARK YİNE DEVREDİLMEDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz kalan ve zararın her geçen gün milyonlarca lira arttığı parkı devralmak için hukuki mücadelesini sürdürürken işletmecinin Ankapark’tan tahliyesinin görüşüldüğü dava 28 Şubat 2022’ye ertelendi. 

801 MİLYON DOLAR HARCANDI, ÇÜRÜMEYE BIRAKILDI

801 milyon dolar harcanarak yapılan ve kısa sürede kapanan Ankapark’ta her geçen gün hırsızlık olayları ve kamu zararı yaşanırken, Büyükşehir Belediyesi’nin sözleşmeyi feshetme kararına karşı işletmeci tarafından açılan dava mahkeme tarafından reddedilmiş, ancak Ankapark’ın tahliyesi konusundaki tedbir kararını kaldırılmamıştı.

İşletmecinin Ankapark’tan tahliyesinin ele alındığı ve 11 Ocak 2022 tarihinde 6. Sulh Hukuk Mahkemesinde görülen dava ertelendi. Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin Ankapark hakkında karar vereceği yargılamanın bir sonraki duruşma günü 28 Şubat 2022 olarak belirlendi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR’İN HUKUK MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Her geçen gün kamu zararı milyonlarca lira artan, sürekli hırsızlık vakalarının yaşandığı ve çürümeye terk edilen parkın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusundaki belirsizlik sürüyor. Ankapark’ın ABB’nin davayı kazanmasına rağmen teslim edilmesini engelleyen tedbir kararının kaldırılmaması, alanın tamamen sahipsiz kalmasına, kablo hırsızlığı ile diğer hırsızlık vakalarının artmasına ve zararın her geçen gün milyonlarca lira artmasına sebep oluyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.