Bizim Ankara

Yerli Üretici Desteklendi, Başkent Çiçek Açtı

Ankara

Sözleşmeli üreticilik modelini Başkentte yaygınlaştıran ANFA, yaz aylarının gelmesiyle yerli üreticilerden satın aldığı çiçekleri toprakla buluşturuyor.

ABB’NİN SÖZLEŞMELİ ÜRETİCİLİK MODELİ İLE BAŞKENT ÇİÇEK AÇIYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Benim en büyük hayalim Ankaralı üreticiyi zengin etmek” diyerek kırsal kalkınma kapsamında başlattığı sözleşmeli üreticilik modeli, Başkentteki yerli çiçek üreticileriyle de sözleşme imzalanarak hayata geçiriliyor.

ANFA Genel Müdürlüğü yaz aylarının gelmesiyle park, yol kenarları ve orta refüjleri sözleşmeli üreticilik modeli kapsamında yerli üreticilerden satın aldığı top kadife çiçekleriyle süslemeye başladı.

SÖZLEŞMELİ ÜRETİCİLİK MODELİ YERLİ ÜRETİCİNİN EKONOMİSİNE DE KATKI SAĞLIYOR

Büyükşehir Belediyesinin yaptığı peyzaj tasarımları ve çevre düzenlemeleriyle Başkentin bulvar ile caddeleri başta olmak üzere park ve rekreasyon alanları rengarenk çiçeklerle süsleniyor.

ANFA ekipleri son olarak Muhammed Ali Esertepe Parkı, Ümitköy yan loblar, Anıtkabir önü ve Batı Parkı’nda sözleşmeli çiçek üreticilerinden satın alınan top kadifelerin dikimini gerçekleştirdi.

Kentte üretimi artırmayı ve Başkent ekonomisini canlandırmayı hedefleyen ABB, alım garantili sözleşmeli üreticilik modeline geçen yerli üreticilerin ekonomisine de bu sayede katkı sağlıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.