Bizim Ankara

Yavaş Lodumlu Rekreasyon Alanı Açılışında Konuştu: Rant İçin Değil Halk İçin...

Ankara

Ankara'da toplam 750 bin m2’lik 22 park ile Lodumlu Rekreasyon Alanı açıldı. Açılışta konuşan ABB Başkanı Yavaş, "Kimileri tarlayı arsaya çevirip rant üstüne rant götürürken kimileri de arsayı tarlaya çevirir, üretir ya da yeşil alana çevirir, vatandaşını düşünür. Bizim farkımız budur…" dedi. Mansur Yavaş, "Biz betonda değil, yeşilde yarışmaya devam edeceğiz." açıklaması yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş  Lodumlu Rekreasyon Alanı açılışında konuşma yaptı.

Yavaş, park içinde yeni açılan kreşle birlikte Ankara'daki ABB kreşi sayısının 19'a yükseldiğini belirtti.

ABB Başkanı, “Büyükşehir Belediye bünyesinde yeni dönemde açılışları yapılan kreşlerimizin sayısını buradaki kreşlerimizle birlikte 19’a yükseltiyoruz. Parkımızı içerisinde bağımsız bir binada oluşturduğumuz 90 çocuk kapasiteli kreşimizde 6 adet sınıf, uyku odaları, serbest oyun alanları ve yemekhane yer alacak. Yine parkımızda bulunan emekliler lokali ise içerisinde eğitim temaların da bulunduğu sosyal bir alan olarak kıymetli emeklilerimize hizmet edecek.” dedi.

"HALK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Yavaş, "Bulunduğumuz bölge Ankara emlak piyasasının en değerli alanlarından biri. Burayı imara açıp gökyüzüne uzanan beton yapılar yapılmasına izin verebilirdik. Bizler, rant için çalışanlardan olmadık, halk için çalışanlardan olduk." sözleriyle 750 bin m2’lik 22 park açarak Başkent'in daha yeşil olmasını sağladıklarını ifade etti.

Yavaş'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

-Beytepe bölgesine değer katacak Lodumlu Rekreasyon Alanı 130 bin metrekareden oluşuyor. Burayı 55 milyon lira sözleşme bedeli ile tamamladık."

-Onlar istedikleri kadar betondan, plastikten yapılmış proje arasınlar; istedikleri kadar çöp yatırımları, halka pahalı su ve pahalı otobüs bileti satıp parasını heba edecek hayali işleri proje diye sunsunlar. Biz ranta değil, kente yatırım yapmaya devam edeceğiz.

Burada bir kez daha tekrar ediyorum: Kimileri tarlayı arsaya çevirip rant üstüne rant götürürken kimileri de arsayı tarlaya çevirir, üretir ya da yeşil alana çevirir, vatandaşını düşünür. Bizim farkımız budur… Biz betonda değil, yeşilde yarışmaya devam edeceğiz.

Kimseyi ayırt etmeden, kimseyi ötekileştirmeden, oy hesabı yapmadan Ankara’mıza bir dönem daha hizmet etmek istiyoruz. Ve inşallah, 2024 seçimlerinin ardından yaza merhaba şenliğinde burada sizlerle birlikte, iç içe, omuz omuza vakit geçirmeye devam edeceğiz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.