Bizim Ankara

Yavaş'ın Torunu Sordu İmamoğlu Cevapladı: Başkanımızı Biraz Terletti

Ankara

ABB Başkanı Yavaş torunu ile İBB Başkanı arasında geçen diyaloğu sosyal medya hesabından paylaştı. Yavaş'ın "Torunum Kemal Mansur, başkanımızı biraz terletse de başkanımız kendisine yöneltilen sorulardan her zaman olduğu gibi başarı ile çıkmış" notuyla paylaştığı video çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, torunu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki diyaloğu sosyal medya hesabından paylaştı.

"Torunum Kemal Mansur başkanımızı biraz terletse de başkanımız kendisine yöneltilen sorulardan her zaman olduğu gibi başarı ile çıkmış" notuyla paylaştığı videoda Kemal Mansur'un İmamoğlu'na "Ayasofya İstanbul'un en büyük camiisi ise niye Sultanahmet'in altı tane minaresi var?" sorusunu yöneltti.

İmamoğlu ise Kemal Mansur'un sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

İşte şöyle, Ayasofya Camii eskiden Osmanlı'dan önce kiliseymiş o daha sonra camiye dönüştürüldüğü için ona önce minare yapmamışlar sonra minare yapmışlar, dört tane uyumlu olmuş. Sultanahmet baştan cami olarak çizildiği için altı minareli çalışılmış. Hani bir de Ayasofya hava atmış yani ben senden büyüğüm senden daha fazla minarem var diye. O zamanın mimarı öyle çizmiş.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.