Bizim Ankara

Yavaş'ın EGO Otobüslerinde 'Doğal Gaza İndirim' Çağrısı Tüm Belediyelere Umut Oldu

Ankara

Enerji Bakanı Dönmez, Mansur Yavaş'ın gönderdiği öne sürülen mektuba ilişkin "Böyle bir şey yapılabilecekse bununla ilgili çalışmamız lazım. Diğer belediyelerle de görüşmemiz gerekir. İstanbul ve Anadolu'da da doğal gazlı otobüsler var." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği iddia edilen mektupta artan CNG (sıkılaştırılmış doğal gaz) maliyetlerinden dolayı vergi muafiyeti veya indirim talebinde bulunduğu belirtilmişti.

Mansur Yavaş'ın gönderdiği iddia edilen mektupla ilgili hükümet kanadından Enerji Bakanı Fatih Dönmez konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Habertürk canlı yayınında konuyla ilgili çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

"DİĞER BELEDİYELERLE DE GÖRÜŞMEMİZ GEREKİR"

Bakan Dönmez sözlerine şöyle devam etti, "Ankara'da EGO ile alakalı olarak, anladığım kadarıyla onlar büyük tüketici statüsünde. Büyük kullanıcılar sınıfında olduğu için zaman zaman fiyatlarda artış oldu. Hangi dönemi baz alarak söylediler bilmiyorum. Bu grupta bir sübvansiyon uygulamamız yok. Burada maliyet artışından dolayı üstlenmiş olabilirler. Böyle bir şey yapılabilecekse bununla ilgili çalışmamız lazım. Diğer belediyelerle de görüşmemiz gerekir. İstanbul ve Anadolu'da da doğal gazlı otobüsler var. Bunlara çalışmamız lazım."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EGO otobüslerinin yüzde 84'ünün CNG ile çalıştığını belirterek şu anki biniş fiyatları ile EGO'nun aylık 262 milyon TL zarara uğradığını açıklamış, doğal gaz fiyatlarının düşmemesi halinde biniş fiyatlarını artırmak zorunda kalacaklarını duyurmuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.