Bizim Ankara

Yaşar Neslihanoğlu: AK Partili Başkanlar Sözünü Tutup Yardımlara Hemen Başlasın

Ankara

Ankara’da belediye meclisindeki Cumhur İttifakı oylarıyla yapılan su indirimi nedeniyle bütçede sıkıntı yaşanacağı belirtilmiş ve ABB, sosyal yardımların erteleneceğini açıklamıştı. Bunun üzerine bazı AK Partili ilçe belediye başkanlarının ‘yardımları biz yaparız’ dediğini ifade eden CHP’li Neslihanoğlu, AK Partililerin sözünü hemen tutması için sosyal yardım alanların listesini teslim etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın son birleşiminde ‘Meclis Başkanlığı’ konusu gündeme geldi.

Meclis Başkanvekili AK Partili Fatih Ünal’ın yönetiminin tarafsız olmadığını belirten CHP ve İYİ Partili üyelerin “Mansur Yavaş olmadığı zaman artık meclisi, Meclis Başkanvekili değil Belediye Başkan Vekili yönetecek.” sözlerine AK Partili üyelerin karşı çıkması üzerine ABB CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu yanıt verdi.

“BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ, BAŞKANIN YETKİLERİNE SAHİPTİR”

“Başkanvekili, başkanın yetkilerine sahiptir.” diyen Neslihanoğlu söz alarak Belediye Kanunu’nun ilgili maddesiyle, Mahalli İdareler ve İçişleri Bakanlığı’nın görüşlerini kürsüden okudu.

“5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 40. maddesine göre görevlendirilen başkan vekili, belediye başkanının sahip olduğu yetkilere sahip olduğundan, vekilliği süresince yapılacak yıllık faaliyet raporun görüşüldüğü meclis toplantısı hariç diğer toplantılara başkanlık ederek belediye meclisini yönetir.” diyen Neslihanoğlu, Cumhur İttifakı üyelerinin itirazları üzerine Etimesgut Belediye Meclisi toplantısını Belediye Başkanvekilinin yönettiğini hatırlattı.

“MADEM KANUNA AYKIRI ETİMESGUT BELEDİYE MECLİSİ’Nİ NEDEN BAŞKANVEKİLİ YÖNETTİ?”

Neslihanoğlu, “Bugün Etimesgut Belediyesi’nde belediye meclisini kim yönetti? Belediye başkanvekili! Madem hukuka aykırı, neden orada itiraz etmediniz?” diye konuştu.

“ÇOĞUNLUĞUNUZ VAR, NEDEN KARŞI ÇIKMADINIZ?”

Cumhur İttifakının oylarıyla kabul edilen ve kamuoyunda büyük tartışmalara neden ASKİ’nin su indirimi önergesini de hatırlatan Neslihanoğlu, “ AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse; ‘ASKİ’nin zam tarifesi CHP ve İYİ Parti oylarıyla kabul edildi.’ dedi. Bunun bir de komisyon süreci var. Murat Bey orada ‘Kademeli tarifenin kademelerini artıralım.’ dedi. Bunu komisyonda söyleyen kendisi. Komisyonda öyle konuşup sonra buraya gelip ‘zam tarifesini bize dayattılar’ demek doğru değil. Çoğunluğunuz vardı, zam tarifesiydi madem, neden karşı çıkmadınız?” sorusunu yöneltti.

“İSİMLERİ VERİYORUM, SOSYAL YARDIM YAPACAĞINI AÇIKLAYAN AK PARTİLİ İLÇE BELEDİYELERİ HEMEN BAŞLASIN”

ABB; ASKİ’nin indirime zorlanmasıyla birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ASKİ’ye destek aktarılmak durumunda kalınacağı ve bu nedenle sosyal yardımların erteleneceği açıklaması yapmıştı.

Bunun üzerine bazı AK Partili ilçe belediye başkanlarının ‘yardımları biz yapacağız’ açıklamasında bulunduğunu söyleyen Yaşar Neslihanoğlu, toplantı biter bitmez ABB’den sosyal yardım alanların listesini Meclis Başkanvekili Fatih Ünal’a vereceğini söyledi ve listedeki isimlere söz verildiği gibi hemen tohum ve kömür yardımının yapılmasını istedi.

Neslihanoğlu, listelerde adı yer alan kişilere telefon mesajı atılarak ilçe belediyelerinin kendilerine destek vereceği bilgisinin paylaşılacağını da aktardı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.