Bizim Ankara

Sonunda Açıklandı! 5 Mart'ta Bitecek

Ankara

Ankaralılar, Turan Güneş Bulvarı’nın iki noktasında devam eden “katlı köprülü kavşak” çalışmalarının ne zaman biteceğini merak ediyordu. Nihayet konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Uzun bir süredir güzergahları Turan Güneş Bulvarı olan araç kullanıcılarının adeta çile çektiği "katlı köprülü kavşak" çalışmaları ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden nihayet bir açıklama geldi.

Eleştiriler üzerine bir açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Fen İşleri Daire Başkanlığı, ilk kez tarih verdi:

“İşin süresi 150 gün olup, 05.03.2022 tarihinde bitirilmesi planlanmaktadır.”

İşte, ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı’ndan Hürriyet Ankara'nın haberine göre, yapılan o açıklamanın tamamı:

HALKIN GÖRÜŞÜ ALINDI
“Turan Güneş Bulvarı TRT önü ve Panora katlı kavşakları ile ilgili 2020 yılı içerisinde yapım ihalesine çıkılmıştır. Ancak ihale aşamasında bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından kavşak projelerine gelen itirazlar neticesinde projede revizyona gidilmiş ve geçen zaman zarfında katılımcılık anlayışımız gereği bölge halkının görüşleri alınıp talepleri doğrultusunda projeler tekrardan ihaleye gönderilmiştir. Bu sebepten dolayı zamanlama bu şekilde oluşmuştur ve çalışmalarımıza ancak başlanabilmiştir.

İŞİN SÜRESİ 150 GÜN

TRT Genel Müdürlüğü Önü Katlı Kavşak Yapım İşi’nin 22.09.2021 tarihinde sözleşmesi imzalanarak 06.10.2021 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. İşin süresi 150 gün olup 05.03.2022 tarihinde bitirilmesi planlanmaktadır. Trafik çalışmaları Ankara Valiliği Emniyet Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek verilen trafik izinlerinin başkanlığımızca uygulanması uygun görülmüştür. Bu izinler kapsamında mevcut trafik iki şerit gidiş iki şerit geliş olmak üzere trafiğin akışı sağlanmaktadır.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.