Bizim Ankara

SON DAKİKA... Ankara’da ‘Hayalet Araç’ Operasyonu!

Ankara

Ankara’da suç örgütü Noterde çalışan örgüt üyelerini kullanarak sahte belgelerle ortalama değeri 1 milyon olan gerçekte olmayan tır, otobüs ve traktör olmak üzere 103 aracın tescil işlemleri gerçekleştirdi. Bununla da yetinemeyen suç örgütü hayali tescilli araçlarla 15 bankadan 45 milyonluk kredi çekerek vurgun gerçekleştirdi.

Sabah’tan Ömer Çetin’in haberine göre Ankara'da suç örgütü Noterde çalışan örgüt üyelerini kullanarak sahte belgelerle ortalama değeri 1 milyon olan hayali tır, otobüs ve traktör olmak üzere 103 aracın tescil işlemleri gerçekleştirdi.

Bununla da yetinemeyen suç örgütü hayali tescilli araçlarla 15 bankadan 45 milyonluk kredi çekerek vurgun gerçekleştirdi. Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri eş zamanlı 30 ilde 21'i örgüt yöneticisi, 10'u Noter çalışanı olmak üzere toplam 130 şüphelinin yakalanması için şafak vakti 'Hayalet Araç' operasyonu düzenledi.

Ankara Mali Suçlara Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, araç tescil işlemlerinin Emniyet Genel Müdürlüğünden Noterlere devredilmesini fırsat bilen suç örgütünün, sistemli ve organize şekilde ülkemize girişi olmayan, gerçekte var olmayan, hayali araçları Noterlerde bulunan örgüt üyelerini kullanarak tescil ettikleri tespit etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.