Bizim Ankara

Neslihanoğlu: Ankara Halkının Sağlığı İle Oynanıyor!

Ankara

ABB Meclis Toplantısı’nda CHP Grubu adına konuşan CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, 18 milyonu çocuk olan toplam 36 milyon kişinin yenilenemeyen Tatlar Atık Su Tesisi nedeniyle sağlık tehdidiyle karşı karşıya kaldığı uyarısı yaptı. AK Parti ve MHP’li üyelere kürsüden, “bu neyin hırsı anlayamıyorum!” diye seslendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın 3. birleşiminde gündem Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi oldu.

CHP Grubu adına konuşan ABB CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, tesis için istenilen kredinin Belediye Meclisi’nin AK Parti ve MHP’li üyeleri tarafından engellendiğini vurguladı. Bu yaklaşımın büyük bir halk sağlığı tehdidi oluşturduğunun altını çizdi.

“BU SİYASET DEĞİL ANKARA HALKINA VERİLMİŞ CEZA”

“İlçe belediyelerine gelince o kredi kararlarını alalım, büyükşehir belediyesine geldiğinde bu yasal hakkı olan 4 milyarlık krediyi kaç aydır erteliyoruz kaç aydır oyalıyoruz?” diyen Neslihanoğlu, "Bu siyaset değil Ankara halkına verilmiş olan bir ceza." değerlendirmesi yaptı.

“Ankara halkını cezalandırıyoruz, krediyi bankalar verecek mi onun da garantisi yok, bunlar varken bu krediyi sürekli ertelemek neyin nesi? Meclis çoğunluğu bizde diye bunu sürekli ertelemek yanlış bir durum.” diye konuşan CHP Grup Başkanvekili, kredi kullanılmasının belediyenin doğal hakkı olduğunu vurguladı.

“18 MİLYONU ÇOCUK, 36 MİLYON KİŞİ TEHLİKEDE”

Neslihanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ankaralı vatandaşlarımızı önemseyeceğimiz en önemli konu onların sağlığıdır. Halkımızın sağlığıdır. Bırakın Ankara halkını, bu Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesinin artırılması ve yenilenmesiyle şu an 36 milyonu etkileyen o atıkların önüne geçilmiş olacak. Bu sadece Ankara’yı etkilemiyor; Sakarya havzası vasıtasıyla, Ankara çayı vasıtasıyla İstanbul'a kadar gidiyor. Bu 36 milyonun 18 milyonu çocuk arkadaşlar. Biz geciktikçe her geçen gün çocuklarımızın sağlığı ile oynuyoruz. “

“Karar bugün alınsa bile kullanımı bu döneme yetişmeyecek, bir sonraki dönemde kullanılacak.” diyen Neslihanoğlu, Meclis kürsüsünden krediye ‘hayır’ oyu veren AK Parti ve MHP’li üyelere “Bu neyin hırsı anlayamıyorum!” diye seslendi.

“BAKANLIK VE VALİLİK DE TESİSİN YENİLENMESİNİ İSTİYOR”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2023 sonuna kadar bu tesisin bitirilmesi için uyarıda bulunduğunu da hatırlatan Yaşan Neslihanoğlu, bir ay önce bakanlığın ASKİ çalışanları ve ASKİ Genel Müdürlüğü hakkında tesiste yenileme yapılmadığı için suç duyusunda bulunduğunu hatırlattı.

“LÜTFEN SİYASİ DAVRANMAYALIM”

Neslihanoğlu, “Halk sağlığı ile oynamayalım, 36 milyonu ilgilendiren bir konuda lütfen siyasi davranmayalım. 36 milyonun, 18 milyon çocuğun sağlığı için gelin bu kararınızı gözden geçirin. Hep birlikte ortak bir adım atalım.” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.