Bizim Ankara

"Minik Arkadaşımla Bir Gün" Projesiyle Mutlu Oldular

Ankara

Akın Global Eğitim ve Yardım Vakfı (AGEYV), “Minik Arkadaşımla Bir Gün” Projesini başlattı. Ankara Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki çocuklar gönüllerince eğlendi.

2020 yılında pandemi şartlarının zorluklarına rağmen, “İyiliğe dair her şey” düsturuyla yola çıkan, ihtiyaç sahiplerine bir nefes olmak amacıyla, Türkiye’nin medikal sektöründe önde gelen firmalarından Akın Global Medikal’in sahibi Mustafa Kemal Akın tarafından kurulan Akın Global Eğitim ve Yardım Vakfı, binlerce aileye ve yüzlerce öğrenciye yardımda bulunuyor.

Ankara merkezli olan AGEYV, kurulduğu günden bu yana yardımlarını 81 ile ulaştırabilmek için bağışçıları ve gönüllüleriyle var gücüyle çalışıyor.

Yardım seçenekleri arasında gıda kolisi yardımı, market kartı yardımı, kıyafet yardımı, eşya yardımı, köy okulları için kitap, kırtasiye, kütüphane yardımı, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için 9 ay boyunca karşılıksız eğitim bursu gibi birçok alan mevcut..

AGEYV, son olarak çeşitli nedenlerle Ankara Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kalan çocukların dış dünya deneyimlerini artırabilmek, onlarla birlikte güzel vakit geçirmek için “Minik Arkadaşımla Bir Gün” projesini hayata geçirdi.

Projenin ilk etkinliğinde yatılı olarak konakladıkları kurumdan alınarak Arcadium AVM’ye götürülen çocuklar orada AGEYV gönüllü ve personelleri ile buluştu.

Çocuklar, AVM’de bulunan çocuk oyun alanında son teknoloji oyuncaklarla eğlendi, ardından vizyondaki çocuk filmini patlamış mısırları eşliğinde izleyerek keyifli vakit geçirdi.

Çocuklar, AGEYV’in sürprizi ile o gün doğum günü olan minik arkadaşlarının doğum gününü kutlayarak günü sonlandırdı.

“Minik Arkadaşımla Bir Gün” projesi ile AGEYV, her ay çocuklar için eğlenerek öğrenecekleri etkinlikler planlayarak çocukların sosyal hayata katılımını artırmayı hedefliyor.

Bu etkinliklerde gönüllü olarak çocuklarla birlikte vakit geçirmek isteyenleri vakfın resmi internet sitesinden gönüllü olmaya davet ediyor. 

Akın Global Eğitim ve Yardım Vakfı’nın www.ageyv.org.tr internet sitesinden kurumun faaliyetleri hakkında detaylı bilgi alınabiliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.