Bizim Ankara

Mimarlar Odası Ankara Şubesi: İktidarın Yerel Yönetimler Üzerindeki Baskılarını Kınıyoruz

Ankara

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “Bu özel teftiş incelemesi, aynı zamanda İstanbul halkının iradesiyle iki kez seçilmişİstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu nezdinde halkın iradesine yönelik bir hamledir. İktidarın İstanbul Belediyesi başta olmak üzere yerel yönetimler üzerindeki baskılarını kınıyoruz” açıklamasını yaptı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, İçişleri Bakanlığı’nın, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde çalışan 557 personelin terör örgütleriyle iltisaklı olduğu gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlattığıözel teftişe yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açıklamasışöyle:

“Muhtarlarla yaptığı konuşmada ‘Siz binayı yıkın, hukuk kararı arkadan gelir’ diyerek hukuksuzluğu teşvik eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TBMM’de bütçe görüşmelerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne terör örgütleriyle iltisaklı 557 kişinin işe alındığını iddia etmesinin ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında çalışanlar arasında terör örgütleriyle irtibatlı kişiler bulunduğu iddiasıyla başlatılan özel teftiş, olayın siyasi olduğunu göstermektedir.

“İKTİDAR KENDİSİ GİBİ DÜŞÜNMEYENLERİ CEZALANDIRMAYA ÇALIŞARAK TOPLUMSAL MUHALEFETE MESAJ GÖNDERMEKTEDİR”

İktidar, kendisi gibi düşünmeyen yerel yönetimleri, meslek örgütlerini ve yöneticilerini haksız ithamlarda bulunarak susturmaya, cezalandırmaya çalışarak toplumsal muhalefete mesaj göndermektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilmek için adli sicil kaydı olmazsa olmaz belgeler arasındadır. Eğer ortada soruşturulacak bir durum var ise hukuksuzluğu hukuk haline getiren, kendi sorumluluklarını yerine getirmeden kimi zaman yetki aşımı kimi zaman hukuksuzlukla iltisaklı olan İçişleri Bakanlığı yetkililerinden başlanmalıdır. 

“İKTİDARIN İSTANBUL BELEDİYESİ BAŞTA OLMAK ÜZERE YEREL YÖNETİMLER ÜZERİNDEKİ BASKILARINI KINIYORUZ” 

2019 yerel yönetim seçimlerinde kaybettiği birçok ilde yerel yönetimler üzerindeki baskıyı artıran, kayyum atayan iktidar, 16 milyonluk İstanbul’da, soruşturma adı altında toplumsal muhalefete ve yerel yönetimlere sopa göstermektedir. Kamu hizmeti gören İstanbul Belediyesi emekçilerine yönelik kuşkuyla bakılmasına neden olacak siyasi söylemler ve bu özel teftiş incelemesi, aynı zamanda İstanbul halkının iradesiyle iki kez seçilmişİstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu nezdinde halkın iradesine yönelik bir hamledir. İktidarın İstanbul Belediyesi başta olmak üzere yerel yönetimler üzerindeki baskılarını kınıyoruz.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.