Bizim Ankara

“MELİH GÖKÇEK SİYASETTEN ÇOK TIBBIN KONUSU”

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi Ertan Işık, Melih Gökçek’in kendisine ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik iddiaları hakkında Bizim Ankara’ya konuştu.

Görevden alınan AKP’li eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir süre önce katıldığı programda, çeşitli iddialar ve açıklamalarda bulunmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi Ertan Işık’ın, konu ile ilgili olarak Bizim Ankara’ya yaptığı açıklama uzun süre konuşulacağa benziyor.

“MELİH GÖKÇEK SİYASETTEN ÇOK TIBBIN KONUSU”

Ertan Işık, Gökçek’e gelen anket sonuçlarına göre, gerçekleşecek bir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde kendisinin Mansur Yavaş’ın önünde olduğu iddiası ile ilgili; “Bütün kamuoyu anketlerinin tamamında sayın Mansur Yavaş’ın Ankara’daki beğenilirliği yüzde 70. Gökçek artık siyasetten daha çok tıbbın konusu. Ailesi onu iyi bir psikoloğa götürmeli. Bana göre sosyal medya trolüdür.” diye konuştu.

“DARBEYİ ÖNLEDİYSE KAHRAMAN OLMALIYDI” 

Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi Ertan Işık, Gökçek’in, “Melih Gökçek, FETÖ ile kanlı düşman. Şu anda Cumhurbaşkanı bir numaralı düşmanları iki numaralı düşmanları benim. Darbeyi önleyen insanların başında gelen 5 kişiden biriyim ben.” sözleri ile ilgili de şu açıklamalarda bulundu: “Darbeyi önleyen bir adamın, (Cumhuriyet tarihinde ilk defa görevini tamamlamadan görevinden alınan ilk kişidir kendisi) kahraman olması lazımdı. Madalya alması lazımdı. Bu kişi görevden alındı.”

GÖKÇEK AKP’DE YENİDEN GÖREVLENDİRİLİR Mİ ?

Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi Ertan Işık, AKP’nin, Gökçek’e yeniden görev verdiği zaman neden görevden alındığını da açıklaması gerektiğini kaydederken, “Önümüzde seçim var. O kadar kendisine güveniyorsa bağımsız aday olabilir. Aday olsun kazansın ilk önce biz saygı gösteririz. Millet seçerse onu sevmesek de, saygı gösteririz.” dedi.

“ALGI MEDYA İLE OLUŞTURULUR, MEDYA ONLARIN ELİNDE”

Ertan Işık, Melih Gökçek’in “Yavaş'ın algı belediyeciliği yaptığına ilişkin sözlerine yönelik: 

“Algıyla olur mu. Gidelim beraber onun mikrofonu var ya, kendi kurduğu TV, onunla beraber gidip mikrofonu tutalım. Algı medyayla oluşturulur. Medyanın yüzde 95’i sizin elinizde. O zaman siz de algıyı oluşturun. Yapamıyorsan zaten beceriksizsin. Kapasiteniz sıfır. Yüzde 3 muhalefete yer veren medyayla algı oluşturabiliyor da, onlar yapamıyorsa bunların kapasite ve kabiliyet problemi var.”

“BİZİM GELENEĞİMİZDE EŞ BAŞKAN İFADESİ YOK”

CHP Meclis üyesi Ertan Işık, Gökçek’in kendisine yönelik 'eş başkan' tanımlaması hakkında da, “Bizim geleneğimizde, kültürümüzde eş başkan, biat, paralel yapılanma yok. Onlar öyle bir gelenekten geldiği için bizi de öyle zannediyorlar. İnsan kendisi nasılsa karşısındakini de öyle bilirmiş. Ankara Büyükşehir Belediyesinin Başkanı, Türk milletinin, Ankaralıların yetkilendirdiği Mansur Yavaş’tır.”

“GELDİĞİMİZDEN BERİ BORÇ ÖDÜYORUZ, ANKAPARK’I HALA DEVRALAMADIK”

Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi Ertan Işık, göreve geldikleri günden beri borç ödemeye devam ettiklerini ve bu rakamın neredeyse 3 milyar lirayı bulduğunu belirtirken, usülsüzlükler nedeniyle halen Savcılıkta dosyası bulunan AnkaPark’ı hala devralamadıklarını söyledi. Işık, AnkaPark ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

AnkaPark’ın olduğu alan Atatürk Orman Çiftliği. Burası tarım alanı. Danıştay kararı var. Tarım alanına böyle şeyler yapılamaz. Ama yapmışlar. Projesi yok, ucu açık. Ne getirir ne götürür hesaplanmadan bir adamın keyfi, canı istemiş, karar vermiş. Bununla ilgili kafasında çocukluğundan kalan bir eziklik var. Bununla ilgili bir proje götürmüş Ankara’ya maliyeti 801 milyon dolar. Bizim bütçemiz 750 milyon dolar. Biz Tema Parklara karşı değiliz ancak bunun gerekli koşulları var. Öncelik bu olmamalıydı. Önce altyapıyı yaparsın. Ankara’da kanalizasyonu, içme suyu olmayan köyler var. Bunlar dururken sen buraya bunu yapıyorsun. 50 milyon sadece tanıtımı için para harcanmış. 10 milyon turist gelecek deniliyordu. Hani nerede o turistler? Ankara’nın içi boşaltılmış. Başkent ‘Boşkent’ oldu. Bu Ankaralıya atılmış en büyük bir kazıktır. Buraya yatırılan parayla Ankara’nın tüm altyapı sorunu çözülebilirdi. Mansur Yavaş belediyeciliğinin ana hedefi insan odaklı, insanların hayatını kolaylaştıracak, insanların yaşam biçimini kolaylaştıracak projeler bizim önceliğimiz. Bizim öyle AnkaPark gibi heykeller, büyük yapılar, betonlaşma gibi bir hedefimiz yok. Bizim bir derdimiz var, Ankara’nın köylüsünü zengin etmek, Ankara’da yaşayan insanların daha huzurlu, barış içerisinde, dayanışma içerisinde yaşaması ana hedefimiz. Ortak akıl çerçevesinde insanlarla birlikte proje yapmak, insanlara sorarak karar verip uygulamak. Onların öncelikleri bizim de önceliğimiz. Para vatandaşın. Böyle bir anlayışta hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.