Bizim Ankara

Mansur Yavaş’tan, Kendisini Savcılığa Şikayet Eden Kişiye ‘Teşekkür’

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Başkanlığı dönemindeki ihalelerle ilgili iddialardan sadece birinin savcılığa verildiğini ancak “mevzuata aykırı bir duruma rastlanılmadığını” kaydederek, "Bu şikayeti yapan arkadaşa teşekkür ediyorum, hiç olmazsa işi dedikodu boyutunda bırakmamış, gitmiş savcılığa şikayet etmiş." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı 15. Birleşimi'nde konuşan Mansur Yavaş, belediye başkanlığı dönemdeki ihalelerle ilgili iddiaları yanıtladı.

AK Partili meclis üyelerinin dile getirdiği; asfalt ihalesi, Belplas'taki ihale süreçleri, kömür alım ihalesi, Metropol İmar İnşaat Şirketi’nin, ASKİ'den ihale alıp, başka bir şirkete aktardığı iddiası, ANFA yeşil alan ihalesinde ihaleye fesat karıştırma iddiası, Kızıcahamam’da belediyenin iş makinaları ile define arandığı iddiası, kreş yapımı ihalesinde yolsuzluk ve belediyede çeteleşme iddialarının tamamına ilişkin haber ve açıklamaları hatırlatan Yavaş, bu iddiaların çoğunun sahipleri tarafından yargıya bile iletilmediğini sadece karalama kampanyası için ortaya atıldığını vurguladı. 

Yavaş, sadece tek bir iddianın sahibi tarafından mahkemeye intikal ettirildiğini ve oradan da “mevzuata aykırı bir duruma rastlanılmadığı” kararı çıktığını belirtti.

“DEDİKODU YAPMAYIN, SAVCILIĞA GİDİN”

Portaş Mamak Kentsel Dönüşüm sürecinin ihalesine ilişkin iddiaların savcılığa iletildiğini ifade eden Yavaş şöyle konuştu:
“Bu konu savcılığa verilmiş arkadaşlar. Savcılık diyor ki; “ihaleler mevzuata uygun yürütüldü, mevzuata da aykırı bir duruma rastlanmadı.” Şimdi ben bu şikayeti yapan arkadaşa teşekkür ediyorum, hiç olmazsa işi dedikodu boyutunda bırakmamış, gitmiş savcılığa şikayet etmiş.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.