Bizim Ankara

Mansur Yavaş'tan Eko İklim Zirvesi'ne Davet

Ankara

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankaralıları 30-31 Mart'ta gerçekleşecek Eko İklim zirvesine davet etti.

Ankara, dünyanın ilk "ekonomi ve iklim değişikliği" temalı fuarına hazırlanıyor.

Zirve kapsamındaki oturumlarda Eski Makedonya Devlet Başkanı Gjorge Ivanov, Eski Kolombiya Devlet Başkanı Andres Pastrana, Eski Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon'un da konuşmacı olarak yer alacağını dile getiren Yılmaz, fuara 12 bini aşkın katılımcı beklediklerini kaydetti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Eko İklim Zirvesi'ne ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Türkiye'de İklim Değişikliği ve Uyum Şube Müdürlüğünü kuran ilk belediye olarak, 30-31 Mart'ta Ankara'da gerçekleşecek . @eko_iklim Zirvesi’nde biz de yer alacağız. Çünkü biliyoruz; bugün atacağımız adımlar ve alacağımız önlemlerle, geleceğe yaşanabilir bir nefes bırakmak mümkün.

EKO İKLİM NEDİR?

Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı ve Paris İklim Anlaşması gereğince Türkiye, 2050 yılına kadar 60 milyar Avro “Karbon Vergisi” yükü ile karşı karşıya.

Bu devasa kaynağı ülke ekonomisine kazandırmak için yapılacak ilk iş, küresel ısınma kaynaklı iklim değişikliği konusunda işletmelerimizde ve toplum genelinde farkındalık oluşturuyor.

EKO İKLİM: EKONOMİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ZİRVESİ / FUARI, bu amaca yönelik olarak atılacak ilk ve en güçlü adım olacak.

“İklim Değişikliği” ve “Yeşil Dönüşüm” konularında küresel düzenlemelere en doğru şekilde ve hızla hazırlanmak, iklim değişikliği ile mücadele ve ekonomiye etkisinin en aza indirilmesi için ortak akıl oluşturmak amacıyla 30-31 Mart tarihleri arasında ATO Congresium’da gerçekleşecek Zirve, dünyanın ilk ekonomi ve iklim değişikliği fuarına da ev sahipliği yapacak.

Ankara’da karbon nötr olarak gerçekleştireceğimiz Zirve’ye; devlet başkanları, kamu kurumları temsilcileri, yirmiyi aşkın uluslararası kurum ve kuruluş, otuzu aşkın üniversiteden akademisyen, iyi örnek uygulamalarıyla belediyeler, organize sanayi bölgeleri, teknokentler ve sektör temsilcileri katılacak.

12.000 katılımcı, 50.000 çevrimiçi ve uzaktan ziyaretçi hedeflediğimiz Zirve’de; 4.000 m²’lik alanda, “Ekonomi ve İklim Değişikliği” temalı Fuar ve İklim Müzesi kurulacak; ulusal ve uluslararası 150 konuşmacının yer aldığı yirmiyi aşkın oturum yapılacak, B2B görüşmeleri, sertifikalı eğitim programları, eğitimler, workshoplar, sergiler gerçekleştirilecek; konserler, dinletiler ile mini gösteriler sahnelenecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.