Bizim Ankara

Mansur Yavaş: Kavgayla Değil Huzurla Beslenen Bir Kent Oluşturmak İçin Gece Gündüz Demeden Çalıştık, Çalışmaya da Devam Edeceğiz

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı 15. Birleşiminde açılış konuşmasını yaparak ABB, EGO, ASKİ'nin 2024 yılı bütçe bütçe sunumunu gerçekleştirdi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Kasım Ayı Meclis Toplantısı 15. Birleşiminde ABB, EGO, ASKİ'nin 2024 yılı bütçe sunumunu gerçekleştirdi. Sunumun başında, "4,5 yıllık görev süremizde şeffaf, sosyal, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını esas alarak vatandaşlarımıza hizmet ettik" diyen Yavaş, "Kavgayla değil huzurla beslenen bir kent iklimi oluşturmak için gece gündüz demeden çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 56 milyar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne 19,5 milyar, Elektrik Gaz Otobüs Genel Müdürlüğü'ne 16.5 milyar, toplamda ise 92 milyar lira bütçe ayrıldığını belirtti.

Ankara'daki barajların doluluk orana ilişkin son verileri de aktaran Başkan Yavaş, 2 yıl yetecek kar su olduğunu söyledi. Mansur Yavaş konut su metreküp fiyat dağılımını paylaştı.

ASKİ'nin su satışlarından elde ettiği gelir;

DSİ'nin hazırladığı 'Ankara Taşkın Eylem Planı'nda taşkın riski olan 16 noktadaki çalışmalara değinen Yavaş, Valilik yazısıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 2013 yılında bildirildiğini ancak işlemin yapılmadığını belirtti. Yavaş, ardından ABB'nin yaptıklarını değerlendirdi. 

54 Ayda 5.651 Su Hattı

2014-2019 ve 2019- 2023 dönemini kıyaslayan ABB Başkanı, bir önceki dönemde 60 aylık süreçte 3.533 kilometre, kendi dönemlerinde ise 54 aylık süreçte 5.651 içme suyu hattı imalatı gerçekleştirildiğini belirtti.

4,5 yıllık süreçte 417 noktada sel ve su baskınlarının önüne geçmek için çalışmaların yapıldığını dile getiren Başkan Yavaş, içme suyu hatlarında yapılan çalışmaları da paylaştı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, ABB'nin artan maliyetlerini de paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ASKİ bütçesinin ardından EGO'nun 2024 yılı bütçesini sundu. Mansur Yavaş, alınan toplam otobüs sayısının 400 olduğunu belirtti.

ABB Mansur Yavaş, EYT ve deprem giderlerine dair bilgileri de aktardı.

Başkan Yavaş 4,5 yıllık süreçte eski döneme ait 5,2 milyar lira metro borcu ödendiğini ifade ederek, borçların 2023 yılında biteceğini belirtti. Mansur Yavaş, metro projelerine ilişkin çalışmaları da paylaştı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Kırsal kalkınma destekleri, tarımsal kredi ve Başkent Kart ile ilgili de bütçe gelirlerini sundu. Üreticilere toplam 84.345.112.00 lira mazot desteğinin verildiğini söyleyen Yavaş, sulama desteğinin ise 100 milyon olduğunu belirtti. Ankara'daki çiftçilerin yaklaşık yüzde 77'sine destek verildiğini açıkladı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.