Bizim Ankara

Mansur Yavaş'ın 'Baba Eli' Öğrencilerin Hep Omzunda

Ankara

Öğrenci dostu uygulamalarıyla öne çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce 20 Ekim 2019 tarihinde öğrenciler için başlatılan abonman kart uygulaması 2 yıl önceki fiyatı ile zam yapılmadan sürüyor. Ankara'daki öğrenciler 60 TL karşılığında 200 binişlik aylık abonman öğrenci kartından yararlanmaya devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce 20 Ekim 2019 tarihinde başlatılan öğrenciler için abonman kart uygulaması 2 yıl önceki fiyat ile zam yapılmadan sürüyor.

Ankara'daki öğrenciler 60 TL karşılığında 200 binişlik aylık abonman öğrenci kartından yararlanmaya devam ediyor.

Türkiye’deki en ekonomik abonman kartlarından biri olarak gösterilen “Aylık Abonman İndirimli Kart” uygulamasından Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu sistemine kayıtlı olan 27 yaş ve altı öğrenciler yararlanabiliyor.

Aylık Abonman ANKARAKARTI’na bakiye yüklemede olduğu gibi aynı anda aylık 60 TL karşılığında 200 binişlik (biniş birim adedi 0,30 kuruş) abonman kontör hakkı yükleniyor.

YAKLAŞIK 250 BİN ÖĞRENCİ YARARLANIYOR

Uygulamadan yaklaşık 250 bin öğrenci faydalanıyor.

OTOBÜSLER HARİÇ NERELERDE GEÇERLİ ?

Aylık Abonman İndirimli kart Özel Halk Otobüsleri hariç EGO Otobüslerinde, Metro, ANKARAY ve Teleferikte geçerli.

Abonman öğrenci kartında aynı araç ve istasyonda birinci ve ikinci biniş arasında 30 dakika süre tanınıyor. 30 dakika içinde ikinci biniş yapılırsa abonman uygulaması kullanılmıyor.

Aylık Öğrenci Abonman kartı, alış tarihinden itibaren bir sonraki ayın aynı günü saat 23.59’a kadar geçerli.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.