Bizim Ankara

Mansur Yavaş'a Ankapark'tan 801 Milyon Dolarlık Enkaz

Ankara

Melih Gökçek tarafından "Disneyland gibi olacak" vaadiyle yaptırılan ve açılışından 7 ay sonra ziyaretçi gelmediği için iflas edip kapanan Ankapark’tan geriye enkaz kaldı. 2 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen 801 milyon dolarlık parkın son hali içler acısı.

Melih Gökçek döneminde 750 milyon dolar maliyetle inşa edilen Ankapark'ın kapıları ilk kez gazetecilere açıldı. AOÇ arazisinin 1 milyon 300 bin metrekarelik bölümüne inşa edilen tesisin mevcut durumu, kamu kaynakları ile gerçekleştirilen talan ve israfı gözler önüne serdi.

Ankapark'ın çürümeye terk edilen oyuncakların istiflendiği depoları, tesis için yapılan ölçüsüz harcamaları ortaya koyuyor. Depoların girişine yerleştirilen dev büyüklükteki dinozor marketlerindeki tahribat, israf abidesine dönüşen tesisin durumunu özetliyor. Depolarda ayrıca, milyonlarca lira harcanan oyuncaklar da üst üste yığılmış ve çürümeye terk edilmiş halde bekletiliyor. Toplam 50,4 milyon dolara inşa edilen ve hiç kullanılmayan teleferiğin 30 metre uzunluğundaki üç direği de depo alanından görülebiliyor.

Giriş kapısı için 14 milyon 548 bin dolar harcandı. Canlı bitkilere ise 16 milyon 201 bin dolar ödendi.

DUDAK UÇUKLATAN MALİYET

Ankapark'ta dinozor heykellerine 4.7 milyon, hiç kullanılmayan teleferik için 50 milyon 438 bin, jet skilere 33 milyon 286 bin ve plastik çiçeklere de 1.8 milyon dolar ödenmişti.

Uçan ada için 8 milyon 194 bin dolar, hız treni için 12 milyon 475 bin dolar, müzikli fıskiye için 14 milyon 822 bin dolar, Nuh’un gemisi için 698 bin 253 dolar, otorobot gösteri binası için 6 milyon 166 bin dolar, hareketli timsah için 15 bin 954 dolar, Formula simülatörü için 90 bin 644 dolar, kedi temalı havuz için 697 bin 591 dolar, Roller Coaster oyuncağı için 14 milyon 545 bin dolar harcandı.

GERİYE ENKAZ KALDI

2019'da açılan ve 7 ay sonra kapanan ziyaretçi gelmediği için iflas eden Ankapark'tan geriye enkaz kaldı, halkın vergilerinden oluşan paralar havaya uçtu. Çürüyen, çalınıp hurda olarak satılan oyuncak ve kafaları kopmuş Dinozor maketleri ile 801 milyon dolarlık parkın hali içler acısı

GEÇ GELEN BİR ADALET OLDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Duygu Şimşek, "Geç gelen bir adalet oldu ama sonunda tesis bize teslim edildi. Alanın güvenliği parkın işletmecisi tarafından sağlanıyordu. Çok fazla hırsızlık olayı yaşandı. Oyuncaklar, kablolar... Mahkeme kararı olmadığı için tesise girip güvenliği sağlayamadık. İşletmeci de hırsızlık olaylarına göz yumdu. Neyse ki şu an tesis bize devredildi. Bundan sonra güvenliği biz sağlayacağız" açıklamasını yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.