Bizim Ankara

Kuşoğlu: En Son Feda Edilecek Şey Sanat Olmalı

Ankara

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu: Ne olursa olsun sanatı ihmal etmememiz lazım. Onun için Artankara’yı desteklememiz lazım."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu Artankara Çağdaş Sanat Fuarı’nı ziyaret etti. Kuşoğlu, “Ne olursa olsun sanatı ihmal etmememiz lazım. Onun için Artankara’yı desteklememiz lazım diye düşünüyorum. Hayat ekonomiye bağlı bir anlamda. Ama en son feda edeceğimiz şey sanat olmalı” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ile birlikte 8. Artankara Çağdaş Sanat Fuarı’nı ziyaret etti. Ziyarette Kuşoğlu'na, Artankara Çağdaş Sanat Fuarı’nın kurucusu Bilgin Aygül eşlik etti.

“BÜYÜK SIKINTILARININ OLDUĞU BİR ÜLKEDE SANATIN YERİ Mİ OLUR? EVET OLUR. OLMASI DA LAZIM”

Kuşoğlu, ANKA Haber Ajansı'nın sorusu üzerine şunları söyledi:

“Bu kadar hayat pahalılığının olduğu, geçim zorluğunun olduğu bir ülkede; sağlığın, doktorların sorun edildiği bir ülkede, geçinemedikleri bir ülkede, akaryakıttan dolayı insanların, esnafın, köylünün, çiftçinin büyük sıkıntılarının olduğu bir ülkede sanatın yeri mi olur? Evet olur. Olması da lazım tabii ki. Ne olursa olsun sanatı ihmal etmememiz lazım. Onun için Artankara’yı desteklememiz lazım diye düşünüyorum. Ama tabii ki yine de hayat ekonomiye bağlı bir anlamda. Ama en son feda edeceğimiz sanat olmalı çünkü, Atatürk cumhuriyeti kurduktan sonra ilk yaptığı eserlerden bir tanesi Ankara Devlet Opera binasıdır. Bizim de o yolda olmamız lazım.

“ANKARA’NIN DAHA FAZLA SANATA ÖNEM VERMESİ GEREKİYOR”

Kuşoğlu, 8. Artankara Çağdaş Sanat Fuarı için de şunları söyledi:

“Sekizinci Artankara sanat fuarı… Ankara aynı zamanda sanatın da başkentiydi ama son zamanlarda bu niteliğini kaybediyor gibi bir görüntü vardı. Artankara ile birlikte bu niteliğini tekrar kazandı. Daha fazla sanatçının Ankara’dan çıkması, Ankara’yı anlatması gerekiyor. Ankara’nın daha fazla sanata önem vermesi gerekiyor. Bu, Türkiye’nin de bir sanat ülkesi olması anlamına gelir tabii ki. Bundan çok büyük bir mutluluk duyarım ben bir Ankara Milletvekili olarak. Bu fuarı Ankara’ya kazandıran tüm ekibe başta Bilgin Aygül olmak üzere çok teşekkür ediyorum.”

“FUARIMIZDA 33 ÜLKEDEN 1100 SANATÇI VAR”

ARTANKARA Çağdaş Sanat Fuarı kurucusu Bilgin Aygül, bu yıl yapılan fuara ilişkin şöyle konuştu:

“Sekizinci Artankara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nın bugün dördüncü günündeyiz. Oldukça yoğun bir ilgi var. İnsanlar; pandemi, savaş ve ekonomik krize rağmen büyük bir coşkuyla fuara katılıyorlar. İki yıl önce pandeminin ikinci günü fuarı açmıştık ve çok ciddi bir ziyaretçi kaybetmiştik. Geçen yıl; yüzde 55 bir artış oldu. Bu sene 40 bin ziyaretçinin çok üstüne çıkmayı düşünüyoruz. Çünkü iki gündür yaklaşık 40 bine yakın insan gezdi fuarımızı. Fuarımızda 33 ülkeden 1100 sanatçı var. Bunlar; 102 farklı galerinin, katılımcının çatısı altında iştirak ediyorlar fuara. Fuarımızda 18 tane söyleşi ve panel, onlarca müzik dinletisi, performanslar ve söyleşiler var standlarda. Çağdaş sanatın tüm eserleri fuarımızda sergileniyor. 9 Mart’ta ön izleme ve VIP açılışıyla fuarımızı açtık.”

“ANKARA’YA YAKIŞAN BUDUR”

Sanatın siyasetten insan yaşamına pek çok şeyi etkilediğini belirten Yıldırım Kaya da şöyle konuştu:

“Genç cumhuriyetin genç başkentinde böylesi bir sanatsal etkinliği görmek, bizi çok mutlu ediyor. Daha önceki sergilere de katılmıştım. Her gelişimde kendi bakış açımı, siyasette duruşumu değiştirdiğini fark ediyorum. Sanatın siyasete, insan yaşamına çok şey kattığını biliyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu yıl, daha zengin ve daha uluslararası sanatçıların olduğu tabloyu gördüm. Ankara’ya yakışan budur. Ankara Milletvekili olarak bundan gurur duyuyorum.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.