Bizim Ankara

Komşuları 35 Tür Yırtıcı ve Sürüngen Hayvan

Ankara

Aslanlar, kaplanlar, sürüngenler ve dahası...Bir gün bu hayvanların hepsi “yıllardır oturduğunuz eve komşu olsa” ne yapardınız?

1996’dan beri Gölbaşı’nın İncek Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’ndaki müstakil evinde(No:63) ikâmet eden Niyazi Gürel’in tüm huzuru, sınır/kapı komşusuna ait arazinin “hayvanat bahçesi” olmasıyla kaçmış. Hürriyet’ten Fatih Tekeci’nin yazısına göre daha önce “İmdat!” diyerek başta Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olmak üzere İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ankara Valiliği’ne şikâyetini aktaran Niyazi Gürel, bu defa ise Burada Okur Yazar’dan yetkililere şöyle seslenmiş:

ŞİMDİLİK 35 TÜR HAYVAN YER ALIYOR

“Hemen sınır komşuma ait bin 650 metrekarelik araziye ‘sözde hayvanat bahçesi’ kurdular. Ne kanalizasyonu var ne de içme suyu hattı. Hatta arazi içinde bir de kaçak bina bulunuyor. Bu ‘sözde hayvanat bahçesi’nde şimdilik bizim bildiğimiz 35 tür yırtıcı ve sürüngen hayvan yer alıyor. Bakımsızlıktan ölüp apar topar cesedini yok ettikleri hayvan bile var.

BAHÇEMDE HUZUR İÇİNDE OTURAMIYORUM

Hayvanların idrar, dışkı ve kendine has kokuları dayanılacak gibi değil. Evimin pencerelerini açamıyorum. Sağlığımız tehdit altında. Elbette korku da hat safhada. Yanı başımızda aslan kükrüyor, bahçemde huzur içinde oturamıyorum. Çocuklarım, torunlarım ve misafirlerim hem korkudan hem de pis kokudan dolayı evime gelmiyorlar.

BÖYLE BİR ŞEYE RAZI OLUR MUSUNUZ?

İki evin arasında aslanlar, kaplanlar ve sürüngenlerin yer aldığı hayvanat bahçesi olur mu? Bu tür hayvanat bahçeleri için en azından 100 dönüm arazi üzerine ağaçlandırılmış geniş bir alan olması gerekir. Gece boyunca kükreyen aslanların sesi... Tüm komşular şikâyetçi. 77 yaşında bir vatandaş olarak yetkililere yalvarıyor, bu işe bir an önce el atmalarını bekliyorum. Allah aşkına, evinizin yanında böyle bir şeye razı olur musunuz?”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.