Bizim Ankara

İYİ Partili Beker Muhalefete Seslendi: Suyla Siyaset Olmaz!

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Adnan Beker, Ekim ayı Meclis toplantısında, başta mazot ve elektrik olmak üzere her şeye zam geldiğini ancak muhalefetin ısrarla ASKİ'nin verdiği su hizmetinde indirim beklediğini kaydetti ve ekledi; "Doğalgaz, elektrik ve mazot fiyatlarını düşürün ASKİ'nin fiyatları da düşsün."

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ekim ayı Meclis toplantısında gündemin en önemli konusu geçen ay AK Parti grubunun teklifi üzerine oy çokluğuyla kabul edilen ‘su tarifelerinde yüzde 50 indirim yapılması’na ilişkin Meclis kararı idi.

Karar ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından veto edildi.

Konuyla ilgili söz alan AK Partili Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin suyu pahalı sattığını ifade ederek indirim yapılmasını istedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Adnan Beker, Hilal Ayık'ın ardından cevap vermek üzere kürsüye geldi.

Adnan Beker, ekonomide gelinen noktaya dikkat çekerek, yapılan tüm zamlara karşın ASKİ ve EGO'nun verdiği hizmetlere zam yapmadığına dikkat çekti.

Beker şöyle konuştu:

"1994 yılından 2018 yılına kadar her yıl ASKİ'nin suyuna zam yapılmış. Siz neden fiyatlar o kadar düşükken suyu bedava vermediniz? Keşke Ankaralıya suyu bedava versek. İyi de siz bir maliyetleri bir düşünün. Daha bu ay mazota yüzde 25 zam geldi. Yani ASKİ'nin maliyetleri yüzde 25 arttı. Benim gördüğümü siz görmüyor musunuz? Sayın Köse görmüyor mu? ASKİ'nin aylık gideri 1 trilyonsa 250 milyon lira zam geldi. ASKİ yine de suya artış yapmadı. O zaman şöyle yapalım. Otobüsleri bedava yapalım. Vatandaşımız bedava binsin. İstemeyen var mı? Maliyetleri devletimiz olarak siz karşılayın biz de bu hizmeti verelim vatandaşımıza. 3 buçuk sene oldu belediyenin gelir getirecek herşeyine bir engel koydunuz. Yani diyorsunuz ki, Mansur Yavaş'ın belediyesi işçi maaşlarını ödemesin işçiler eylem yapsın, kiralar toplanmasın esnaf eylem yapsın diyorsunuz. Yani dua ediyorsunuz bunlar olsun diye. Ama Allah da yardım ediyor hem ödüyoruz hem vatandaşımızla barışığız. Milletin derdi su değil arkadaşlar, suyla siyaset olmaz. Doğalgazı düşürün mazot fiyatlarını yarıyarıya indirin. Elektrik paralarını düşürün. Siz bunları düşürün ki, Hükümet olarak, ASKİ'nin fiyatları da aşağı düşsün. Hilal başkanıma katılmıyorum, Türkiye'de en pahalı suyu Ankara Belediyesi satıyor diye! O zaman niye İstanbul'da suya zam yaptı AK Parti gurubunuz?"

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.