Bizim Ankara

Halk Ekmek’le Çölyak Hastalarının Ağzı Tatlanıyor

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Çölyak hastalarına özel ürünlerine yenilerini ekledi. Glutensiz yaş pasta, cupcake ve ekler üretimine başlayan Halk Ekmek, özel sipariş hattı da kurdu. Ayrıca glutensiz yeni ürünlerin satışı öncesinde her ay Çölyak hastalarına özel “kahvaltılı tadım etkinlikleri” düzenleniyor.

Türkiye’nin tek çatı altındaki en büyük endüstriyel ekmek fabrikası olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın Genel Müdürü Tamer Eski, Bizim Ankara Temsilcisi Seval Yıldırım’ın sorularını yanıtladı.

Tamer Eski, Ankaralılar için her gün yaklaşık 1 milyon ekmek ürettiklerini, 12’si ekmek olmak üzere 70’e yakın farklı ürünle Başkentlilere hizmet verdiklerini söyledi.

Ekonomik koşulların giderek ağırlaştığı son dönemde hem ucuz hem de kaliteli ve sağlıklı ürünleri ile öne çıkan Halk Ekmek, bugünlerde çölyak hastaları için yürüttüğü çalışmalarla dikkat çekiyor.

ÇÖLYAK HASTALARINA ÖZEL SİMİT, ÖZEL KAHVALTI

Ürünlere ilişkin Bizim Ankara’ya bilgi veren Tamer Eski, Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini ve çölyak hastalarına özel glutensiz kahvaltı düzenlediklerini belirtti. 

İLK KAHVALTI BU PAZAR YAPILDI, ÇÖLYAK HASTALARI MEMNUN KALDI

Her ayın bir pazar günü düzenlenen bu kahvaltılarda, Halk Ekmek ürünleri arasında yer alank glutensiz ürünlerin tadımının da yapılacağını duyuran Eski, “Çölyak hastaları aileleri ile birlikte fırından sıcak sıcak çıkan glutensiz simit ve diğer yeni glutensiz ürünlerimizle kahvaltı yapmanın keyfini yaşayacak. Çölyaklıların yıllardır özlemini çektiği glutensiz sıcak simit yeme hasretini sona erdirdik.” dedi. 

Başkent Market Gimat Şubesi’nde 5 Haziran Pazar günü düzenlenen ilk kahvaltı etkinliğine yoğun ilgi gösteren çölyak hastaları ve aileleri fiks menülü glutensiz ürünleri çok beğendi. Katılımcılar Halk Ekmek’in ilk kez ürettiği glutensiz lokmanın tadına bakma fırsatı da buldu.

ÇÖLYAK HASTALARINA GLUTENSİZ YAŞ PASTA, CUPCAKE VE EKLER ÜRETİLİYOR

Tamer Eski, glutensiz ürün gamına “glutensiz sade ve peynirli poğaça, glutensiz yaş pasta, fındıklı ve üzümlü cupcake ile glutensiz ekler” ekleyeceklerinin müjdesini de verdi.

HALK EKMEK’TE GLUTENSİZ ÜRÜNLER UYGUN FİYATLA SATILIYOR

“Sosyal sorumluluk bilincimizle çölyak hastalarımıza en kaliteli ve güvenilir glutensiz ürünleri en uygun fiyatla sunmaya devam edeceğiz. Halk Ekmek olarak çölyaklı hastalarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.” diyen Tamer Eski, çölyak hastaları için başlatılan yeni bir uygulamayı da Bizim Ankara aracılığıyla duyurdu. 

HALK EKMEK’TEN ÇÖLYAK HASTALARINA ÖZEL SİPARİŞ HATTI

“Glutensiz yaş pasta, ekler ve cupcake için Başkent Market GİMAT Şubesinde sipariş hattı kurduk. 444 2 243 numaralı telefonu arayanlar aynı gün ya da en geç 24 saat içinde piyasa koşullarının altında bir fiyatla bu ürünleri temin edecekler.” 

“25 YILLIK MAYA İLE EKŞİ MAYALI EKMEK ÜRETİLİYOR”

Halk Ekmek Fabrikası, tarihinde “ilk” kez 25 yıllık ekşi mayalar kullanarak yeni ekmekler de üretmeye başladı. Zeytinli kekikli, tam buğday unlu, yulaflı çavdar unlu, Akdeniz ile siyez unlu köy ekmeği olmak üzere 5 farklı çeşit ekmek raflarda yerini almaya başladı.

Bu ürünlerin ilk etapta Başkent Market GİMAT Şubesi’nde satışa sunulduğunu ifade eden Tamer Eski, çok yakında geleneksel ekşi mayalı ekmeklerin Başkent Market ve fabrika satış mağazalarının tamamında bulunabileceğini belirtti.

Ürün gamına son eklenen 5 farklı ekşi mayalı ürün ile birlikte Halk Ekmek’in ürettiği ekmek çeşidi sayısı da 17’ye yükseldi. 

Yorumlar (1)

Şebnem Ercebeci Çınar Çölyak... 2 Yıl Önce

Çölyak hastaları ve Çölyak Derneği adına teşekkürlerimizi sunuyoruz

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.