Bizim Ankara

Göksu Parkı Göleti İçin ABB Harekete Geçiyor

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi yaptığı araştırmada Göksu Göleti suyunun teknik vasıflarını kaybettiği söyleniyor. Suyun tekrar kurtarılması için biyolojik arıtım ve rehabilitasyon yapılması planlanıyor.

Suyu bulanıklaşan Göksu Parkı Göleti için Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gölette incelemeler yapıldı. Yapılan incelemeler sonucunda göletteki suyun teknik vasıflarını kaybettiği ortaya çıktı. ABB, biyolojik arıtım ve rehabilitasyon yapılarak suyun korunacağını açıkladı. Hürriyet Ankara’nın Göksu Parkı Göleti suyunun bulanıklaşmasının gündeme getirilmesi sonrasında yapılan incelemeler ile ilgili belediyeden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Göksu Parkı göletinde hali hazırda yapılan ölçüm ve analizler neticesinde suyun teknik vasıflarını kaybettiği, fiziksel ve fizikokimyasal parametrelerinin su kalitesi kriterlerini geçtiği analizler ve gözlemlerle görülmüştür. Bu itibarla tüm dünyada yaşanılan iklim değişikliği ile su rezervlerinin azalması, olası su kıtlığının önüne geçilebilmesi, mevcut su kaynaklarımızın korunmasının sağlanabilmesi için daire başkanlığımızca biyolojik arıtım ve rehabilitasyon yapılarak sulak alanlarımızın korunmasına yönelik çalışmalarımız başlatılmıştır. Söz konusu çalışmalar belediye şirketimiz BELPLAS ile yapılan hizmet işi kapsamında faydalı mikroorganizma içeren ürünler ve farklı uygulanacak tekniklerle göl suyunun fiziksel ve fizikokimyasal parametrelerinin düzenlenmesi sağlanarak su havzalarının korunması sağlanacaktır.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.