Bizim Ankara

Gelecek Partisi Ankara Kadın Kolları Başkanı: İstanbul Sözleşmesi Yürürlükte

Ankara

Gelecek Partisi Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Mürşide Gizem Yıldırım, 8 yıl önce bugün İstanbul Sözleşmesi’nin Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde Meclis'te oy birliği ile kabul edildiğini hatırlattı.

BAŞKAN YILDIRIM: KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Gelecek Partisi Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Mürşide Gizem Yıldırım kazanılmış haklardan vazgeçmeyeceklerini ve sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YÜRÜRLÜKTEDİR"

Yıldırım, “Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nin ilk imzacı devletlerinden olup 24 Kasım 2011’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 247 vekilden 246’sının kabul oyu, 1 vekilin çekimser oy vermesi ile “onaylayarak”, parlamentosundan geçiren ilk ülke olmuştur. Meclisin verdiği kararı tek adam yönetimi bir imza ile kaldırmıştır. Bir, iki yüz kırk yediden büyük mü? Her gün bir kadın dayak yiyor, öldürülüyor, tehdit ediliyor, şantaja uğruyor. Eksiksiz her haber bülteninde yer alan kadına şiddet haberlerine rağmen İstanbul Sözleşmesi’ni feshedilmesi çağ dışı bir davranıştır. Şimdi ne değişti? Danıştay İstanbul Sözleşmesi kararıyla hukukun üstünlüğünü yok sayarak siyasi iradeye boyun eğmiştir. Biz tüm hukuksuzlukları çözeceğiz. İstanbul Sözleşmesini yeniden yürürlüğe koyacağız. Şu çok net bilinmelidir ki İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir. Meclisteki tüm partilerin oybirliğiyle kanunlaşan İstanbul Sözleşmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin yani milletin iradesi yok sayılarak feshedilmesi mümkün değildir. Türkiye'nin ilk imzacısı olduğu uluslararası bir sözleşmeden 'boş ol' denilerek çıkılamaz, bu uygulama Anayasa'ya aykırıdır.”dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.