Bizim Ankara

'Ege'den Ankara'ya Seğmen ve Dans' Büyüledi

Ankara

Ankara Kulübü Derneği ve Kakapedia Dance Grubu'nun birlikte düzenlediği etkinlikte, Ege'den Ankara'ya Seymen Dans Gösterisi Grubu Başkentli sanatseverlerle buluştu.

'EGE'DEN ANKARA'YA SEYMEN VE DANS'

Ankara Kulübü Derneği ile Kakapedia Dance Grubu, 'Ege'den Ankara'ya Seymen ve Dans Gösterisi' düzenledi.

"HALK DANSI VE TÜRKÜ İNSANLARI BİRBİRİNE BAĞLAYAN BİR DİL"

Etkinliğin açılışında konuşan Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Başkanı Halil Bahadır Saka, halk dansları ve türkülerinin geçmişten geleceğe insanları birbirine bağlayan kuvvetli bir dil olduğunu belirtti. Saka, "Bizi biz yapan değerleri geleceğe taşıyan herkese teşekkür ederim" dedi.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan da, "Ankara Külübü Derneği olarak Orta Asya, Balkanlar, Kafkasya, Ortadoğu gibi akraba, soydaş ve tarihi bağlarımızın olduğu ülkelerin toplulukları ile ortak kültürel etkinlikler yapmaya başladık. Bu gösteri de bu zincirin devamı. Devam eden süreçte de çok yoğun uluslararası etkinlikleri birlikte gerçekleştirme, izleme imkanı bulacağız. Organizasyonu sağlayan Çankaya şubemize, genel merkez ve tüm şubelerden destek veren seymen ve bacıeren arkadaşlarımla, dans ekibine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ege ve Yunan kültürünün karışımı olan koreografiyi Türkiye'ye tanıtmak için 2015'te kurulan Kakapedia Dance; Ankara, İstanbul, İzmir gibi çok sayıda şehirde sirtaki, zeybekiko gibi dansları izleyici karşısında sergiliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.