Bizim Ankara

CHP’li Akıllı: ABB Ekiplerinin Fedakar Çalışmalarını Göz Ardı Etmek, Vicdansızlıktır

Ankara

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ankara’da 4 gündür devam eden şiddetli yağışlar sonrası yaşananlarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Akyurt’ta yaptığı açıklamalarda Büyükşehir Belediye ekiplerinin yaptığı çalışmaları göz ardı etmesine tepki gösterdi.

Ankara’da 4 gündür yaşanan yağışlar nedeniyle yaşananlarla ilgili bilgi veren Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı; “Ankara’da son 4 gündür yaşanan fırtınada zaman zaman saatte 82 kilometre rüzgâr hızı ölçüldü ve 127 kilogramlık yağış gerçekleşti. Ankara’nın yıllık ortalaması ise 392 kilogramdır. Bu 4 gün boyunca 250 ağaç devrilmesi, 63 çatı uçması, 5 istinat duvarı çökmesi, 166 mahsur kalma dâhil 6670 olaya Belediyelerimiz tarafından müdahale edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentimizde yaşanan sel felaketlerinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için bugün 1588 araç 5884 personeli ile teyakkuz halinde saha çalışmalarına devam etmektedir.” dedi.

Akyurt’ta yaşanan sel felaketiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla ilgili de bilgi veren Ali Hikmet Akıllı; “ABB, Mini Avant araçları sel felaketi yaşanan Akyurt ilçemizde yaya yollarının temizliği için çalışmaya başladı. İlçede 110 araç ve 509 personelle yaraları sarmaya devam ediyor.” dedi.

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Akıllı; “Merkezde başlayan yağışlar nedeniyle vatandaşlarımızın tedbirli olmalarını, parklar ve mesire alanlarından ayrılmalarını önemle rica ederiz.”

"PERSONELİN EMEĞİNİ HİÇE SAYMAK EMEK HIRSIZLIĞIDIR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Akyurt’taki basın açıklamasına da tepki gösteren CHP'li Başkan Ali Hikmet Akıllı, “Yağışların başladığı günden bu zamana kadar hem Büyükşehir Belediyesi, hem de CHP’li belediye ekiplerinin canla başla yaptığı çalışmaları göz ardı ederek açıklama yapmak vicdansızlıktır. 

Bugün Ankara'da tüm ilçelerde aynı anda ve son yıllarda görülmemiş büyüklükte sel felaketi yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına 985 su baskını, 188 mahsur kalma, 106 hasar, 148 ağaç devrilmesi, 125 çatı uçması ve 130 araç zararı olmak üzere toplam 1684 ihbar ulaştı. Bu ihbarların tamamına en kısa sürede müdahale edildi. ASKİ Genel Müdürlüğü’ne sadece bugün 1049 ihbar geldi ve 728’ine anında müdahale edildi. Diğer ihbarlarla ilgili de ihbar bölgelerinde de çalışmalar devam ediyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, tüm birimlerinden 1277 araç 3138 personeliyle teyakkuz halinde çalışma yapmaktadır. Belediyelerimizin yapmış olduğu bu çalışmaları göz ardı etmek Sayın Bakan’a hiç yakışmamıştır. Canla başla çalışan personelin emeğini hiçe saymak, emek hırsızlığıdır.” dedi.

Ankara'da başlayan ve merkeze yönelen sağanak yağışların akşam saatlerine kadar sürmesini beklediklerini ileten Başkan Akıllı, vatandaşların yağışın olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.