Bizim Ankara

CHP'li Neslihanoğlu’ndan 'Çizme' Eleştirilerine Yanıt

Ankara

AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan’ın ABB Meclisi’nde yaptığı konuşmada, sel felaketi sürecinde Mansur Yavaş’a yönelik iddialarına CHP'li Yaşar Neslihanoğlu cevap verdi. Neslihanoğlu, “Sel felaketinde insanın bir şey yaptığını göstermesi için çizmeli mi olması gerekiyor? O zaman sayın Vali ve diğer Belediye Başkanlarının da ayaklarında çizme yok. Onlar da mı hiçbir şey yapmadı?” dedi.

AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın bir haftadır ortada olmadığını, dün Akyurt Belediyesi’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşürken çekilen fotoğrafını göstererek Yavaş’ın bir tane çizmeli fotoğrafı bulunmadığını iddia etti. 

ABB CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Neslihanoğlu’ndan 'Çizme' Eleştirilerine Yanıt

Yaşar Neslihanoğlu şöyle konuştu:

"Bir yılda Ankara’ya düşen yağışın 3’te biri 4 gün içerisinde yağdı. Bu tabii ki olağanüstü şartlar. Bu bir afet. Bugün okullar neden tatil oldu. Yaşanan herşeyin sorumluluğunu büyükşehir belediyesine atmak son derece yanlış. Şimdi burada konuşuluyor ki, İçişleri Bakanımızla Mansur Başkanımızın bir fotoğrafı. O fotoğraflara geniş çerçeveden bakmak lazım. Sayın valimiz orada, Pursaklar, Kalecik, Çubuk belediye Başkanlarımız orada. Onların da ayaklarında çizme yok. Onlar da mı hiçbir şey yapmadı? bunu mu demek istiyorsunuz? Yani çizmeli mi olması gerekiyor insanın orada bir şey yaptığını göstermesi için? Lütfen böyle ucuz şeyler üzerinden demagoji yapmayalım. Sayın Bakanımız orada o yağışın olduğu gün Polis Akademisini ziyarete gitmiş o esnada da sel olayı meydana gelmiş ve Akyurt Belediyesi’nde Başkanımız da gittiğinde orada karşılaşmışlar. ve orada bir durum değerlendirmesi yapmışlar. Ne yapılabilir, bütün birimler ne gibi eksikliklerle ilgili çözüm bulunabilir? Ve sonuçta oraya 131 araç ve 500 personelle büyükşehir belediyesidün akşam müdahale etti. Diğer ilçelerden gelenleri söylemiyorum. Mesela bütün ilçelerimiz oraya araç gereç gönderdi. Yenimahalle olarak biz de gönderdik. Eminim ki Gölbaşı da gönderdi, Mamak da gönderdi. bu olağanüstü şartlar, burada birlik olma zamanı. yani orada ayağında çizme var diye eleştirmemek lazım. Orada sayın valimiz de var. Belediye başkanlarımız da var. çizme giymediler diye onlar da mı bir iş yapmadı onu mu demek istiyorsunuz? Sayın Burhan? Bunlar yanlış, bunları tartarak düşünmek lazım. Eskişehir’de 11 Büyükşehir Belediye Başkanımızın toplantısı vardı. Mansur Başkanımız oraya 2. gün katıldı. 2. gün. katıldı ve öğleye doğru Akyurt’ta ve Ankara’da bir sel felaketinin, yağmur yağmaya başladığını görünce direkt anında dönmüştür ve döndükten sonra da Belediyede basına bir açıklama yapıp direkt Akyurt’a geçmiştir. Yani burada değil Eskişehir’de demek neyin nesidir arkadaşlar? Toplantıyı terk edip buraya geliyor bir afet var felaket vardiye. Gelse ayrı dert gelmese ayrı dert. Size de nasıl yaranacak onu da bilemiyorum yani. "

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.